Játszva minden könnyebb

Hintafa

Hintafa

Dés Mihály: Ancsa és Pancsa

2016. július 24. - palinta77

 

img_5865.jpgA Könyhét forgatagában T is választott magának könyvet. Fenntartásokkal fogadtam (mert a korosztályi jelölés 5+), de annyira ragaszkodott hozzá, hogy végül rábólintottam.

Ancsa és Pancsa ikrek, látszólag egyformák, mint két tojás. Legalábbis azoknak, akik nem ismerik őket, úgy igazán. Mindenki más tudja jól, hogy Ancsa és Pancsa csak annyira hasonlít, mint két bármely testvér, vagyis semennyire. Kíváncsian vártam, hogy az én két teljesen különböző gyerekem kivel fog leginkább sorsközösséget vállalni, mert az már az elején kiderült, hogy nagyon is lekötötte őket a történet. (Természetesen a velük ellentétes karakterrel... Gondolom, ha pszichológus lennék, akkor ezt valamiféle vágybeteljesítő képzetnek, vagy hasonlónak nevezném. Így csak somolygok.) T-t is, pedig a maga három évével még jóval az ajánlott korosztály alatt van.

img_5864.jpg

Az ikrek egyedül élnek anyukájukkal egy bérházban, és a címből sejthető eseten kívül még jó sok kalandban van részük. Például a mogorva Virgil bácsinak szereznek egy cuki cicát, hátha elmúlik a zordsága, és akad egy kis galiba a magasságuk körül is. A két kislány azonban mindig feltalálja magát. Van, amikor a véletlen segít nekik, és van, hogy ők találnak megoldást. 

img_5862.jpg

Helyes kis történetek, időnként humoros kiszólásokkal megtűzdelve a felnőttek (leginkább anyukák) jellemző megnyilatkozásaira. Ugyan az illusztrációkat eleinte picit harsánynak találtam, mégis minél többször lapozgatom a könyvecskét, annál jobban megtetszik az erőteljes színhasználat, mert reflektál a lányok eneregiáira. A lányok apró, hétköznapi, de a gyerekek számára mégis érdekes "ügybe" keverednek. Azt hiszem pont ez az, amiért a fiúk szeretik hallgatni: jól esik ezekben a megnyugtató mozzanatokban, esetekben elmerülni. 

 img_5860.jpg

 Ha tetszett a bejegyzés, ne felejtsd el like-olni a Hintafa Facebook oldalát. Akkor bizosan nem maradsz le a további kalandjainkról sem.  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hintafa.blog.hu/api/trackback/id/tr108902210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása