Játszva minden könnyebb

Hintafa

Hintafa

Catherine Rider: Csók New Yorkban

2017. december 21. - palinta77

1389768.jpg

A karácsonyi könyvek között volt már meghittséget sugárzó, vicces-elgondolkodtató, üdítően újszerű, úgyhogy most legyen egy csajosan romantikus.  A Csók New Yorkban több szempontból is ugyanazt az érzést hagyta bennem maga után, mint annak idején az Igazából szerelem c. film (talán a reptéri jelent miatt -nem tudom).

Charlotte-nak az utoslóéves gimnazistának két célja volt, amikor fél évre New Yorkba ment. Az egyik, hogy megnézze magának az egyetmet a másik pedig, hogy régi önmagát hátrahagyva egy új, izgalmas Charlotte lehessen. Féléve végén egy fájdalmas szakítás után azonban teljesen elbizonytalanodik döntésében. Ahogy összetört szívvel, tervek nélkül csalódottan próbál hazajutni karácsony napján Londonba, kiderül, hogy a járatát időjárási viszonyok miatt törölték.  

Törölt járata és összetört szíved dacára ez a nap mégsem neki alakul igazán pocsékul. Anthony egy csokor virággal és reptéri felbukkanásával lepné meg hazaérkező barátnőjét. De a lány ott helyben dobja. Ennél katasztrófálisabb hangulata egyiküknek sem lehetne. Egy váratlan ötlettől vezérelve elkezdenek követni egy önsegítő könyvet, ami azt ígéri, hogy 10 lépésben segít átvészelni a szakítást. Nekivágnak New Yorknak, hogy karácsony éjjelén keressenek enyhülést szívfájdalmukra. És persze a két meggyötört szív az éjszakai kalandok és beszélgetések során meglátja egymásban azt, akit exeik nem tudtak, vagy nem akartak.  

Rider egy könnyed, bájos történettel és szimpatikus szereplőkkel tette helyesebbé a karácsonyi várakozást. Charlotte nem libogott, Anthony pedig nem próbált menőnek látszani. A történet a romantikus regények megszokott lendületes ívét követi, és ez jól is van így, mert a kiszámítható dramaturgia teret enged annak, a valósággal revitalizáló érzésnek, amikor egy pocsék kapcsolat után valaki olyannal találkozunk, akivel beszélgetni éppen olyan jó, mint hallgatni. Nem tart totál bénának, ha a pizzaszósz az állunkra cseppen, vagy zokogásunkat látva szánalmasnak. Nem kritizálja öltözködésünket és próbál valami egészen más stílust ránk erőltetni. 

Charlotte és Anthony éjszakai túrájának izgalmas állomásait egy fiktív könyv köré szervezik, de az ötletek (Csinálj olyasmit, amit az exed miatt nem volt lehetőséged. Törődj valaki mással. stb.), amikkel megpróbálják túltenni magukat a szívfájdalmaikon valóban segítenek a továbblépésben. Olvasás közben azért érdemes szem előtt tartani, hogy a mögöttük hagyott kapcsolatok meglehetősen felszínesek voltak (nem mintha ez csökkentené személyes fájdalmukat), de mindenképpen magyarázat a szakítás után hirtelen bekövetkező boldog végkifejletre.  

Aranyos volt ez a kellemesen édes, habkönnyű, aranyos kamasz szerelmi történetet.

A bejegyzés trackback címe:

https://hintafa.blog.hu/api/trackback/id/tr2313515529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása