Játszva minden könnyebb

Hintafa

Hintafa

Panic Mansion

2018. május 09. - palinta77

img_9839.jpg

A harcos kedvű, de olykor röhejesen bamba képű birkákkal alapozta meg a Blue Orange kiadó barátságunkat. Azóta jópár játékukat kipróbáltuk (Kingdomino, Rings up, Pengoloo, Dr. Euréka) és nálunk remekül beváltak, rövid szabályok, érdekes, pörgős játékmenet. És persze egy olyan címre, mint a Panic Mansion nyilván nem lehet nemet mondani. És ekkor még csak nem is sejtettük, hogy milyen rázós üggyel van dolgunk. 

Van, amikor ennyirre rázós

img_9871.jpg

És nem azért, mert a doboz többek között 8 pókot, szemgolyót, kígyót és szellemet, kalandorokat és kincsesládákat tartalmaz. Hanem mert a játék lényege, hogy a játékosok saját, 3D-s kastélyukban a céltárgyakat rázogatással, döntögetéssel mozgassák a megfelelő helyre. 

img_9850.jpg

Kétféle variáció közül választhatunk. Az elsőben az a cél, hogy a felfordított szobakártyának megfelelő színű szobába juttassuk el a kalandort és a három kincsesládát. A második, haladó verzióban pedig az elátkozott ház egy adott szobájába kell a kártyán látható különféle tárgyaknak bekerülniük. Akinek elsőként sikerül az elkiáltja magát, hogy “Kísértetkastély”. Ezzel megnyeri a kört és a szobakártyát is. Akinek öt darab kártyája összegyűlik, az nyeri a játékot.  

A második variációban a bal oldali kártyán látható tárgyakat kell a jobboldali fűszerzöld(mondjuk) színű szobába bevarázsolni

img_9874.jpg

Bármelyik módot választanánk, az alábbi alapszabályok érvényesek: a játékosok kézzel nem érhetnek hozzá a tárgyakhoz, a tárgyaknak pedig teljesen a szobában kell lenniük nem csak félig (ugyanígy: félig sem lóghat be a helyiségbe semmi más).

Az első játékváltozatban a kalandornak és a kincseknek kell az adott (a képen türkiz) színű szobába bejutniuk

img_9851.jpg

Az első módozatnál a játék elején minden házban 1 szellem, 1 kalandor és három kincsesláda van, a többi, a játékosok saját készletében várakozik.

A nyertes játékos házába  beteszünk egy új tárgyat a saját készletéből. Így akadályozva a további körökben az előrejutást. 


A szabályok, akárcsak a többi Blue Orange játék esetében most is elférnek egy kihajtogatott zsebkendő két oldalán. A tárgyak minősége és maga a kísértetkastélyok is nagyon jó, a grafikák és a színek barátságosak. Bár az egyik házunk térelválasztója nehezebben illeszkedik, de ez semmit nem von le a játékélményből.

img_9853.jpg

Szerelés után a kastélyokat a dobozban összeépítve lehet tárolni (a halálom, amikor az állandó szétszereléstől meggyengülnek az elemek). Megnyerő ötlet és igazi kedvcsináló megoldás a doboz hátulján áttetsző fóliával fedett rész, ami mögött egy összeépített kastélyban tehetitek próbára a finom motorikus képességeiteket, a szem-kéz koordinációt. Egy ügyes kiegészítéssel még lehet egy kicsit az agyat is tornáztatni. 

img_9882.jpg

Utoljára a Suspend esetében éreztem ezt a kellemes, röhögős partijáték érzést, ami felnőtt csapatok számára ugyanannyira vicces élmény, mint a 6+ korosztálynak. A hatást csak fokozza a sok pók, szemgolyó, kígyó (érdekes a klubban senki sem fintorgott a pókok miatt, nem úgy, mint a bogársakknál). De mondok még ennél is jobbat: felnőtt-gyerek mérkőzésben minden nagyszülőktől óvodásig, minden korosztály hasonló esélyekkel indul. Az első variációban az akadályok minden megnyert kör után adódnak hozzá a pályánkhoz, klasszul kiegyenlítve az esélyeket. Igazi bolondozós, kicsit egymással kitolós (nade, ki ne akarna kitolni az éppen nyerésre állóval?! Hát nem?!) szórakoztató ügyességi  játék a Panic Mansion. Meg is van idei nyaralós-barátkozós játéklistánk első jelentkezője.

Egy utolsó "rázós" kép

img_9870.jpg

 

Ha kedvet kaptál a csempézéshez, az Okosjátéknál tudod beszerezni.

Játékosok száma: 2-4
Életkor: 6+
Külcsín/Belbecs: vicces, színes, mindig kell még egy menet
Ára: 7.490,- Ft 

A bejegyzés trackback címe:

https://hintafa.blog.hu/api/trackback/id/tr7913897136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása