Játszva minden könnyebb

Hintafa

Hintafa

Berg Judit: A holló gyűrűje

2018. június 13. - palinta77

img_0398.jpg

Maszat, Lengék, Rumini Berg Judit legnépszerűbb kötetei, de a tavaly megjelent Holló gyűrűje (talán) csak ismertség tekintetében marad el a többiek mögött.

img_0402.jpg

Történetünk a Budai Várban, a Nagyboldogasszony-templomban indul, ahol az orgonista nagypapa gyakorol, ezalatt az őt kísérő unoka álmodozik, megcsodálja a templom szobrait. Emma szívéhez különösen az Anna királynőt őrző kiskutya kerül, akit Bodza néven dédelget. Éjjel, a hatalmas égzengéssel járó nyári viharnak miatt a templom tetején állomásozó holló elveszíti aranygyűrűjét. Valami furcsa varázslat következtében éjfélkor egy röpke időre megelevenednek a templom szobrai. Közűlük is a legvirgoncabb Bodza, aki hamar rájön, hogy bűntény történt. Az állatok közös tanácskozásán pedig arra is fény derül, hogy ha nem kerül meg hamarosan az ellopott gyűrűt, mindannyian halandókká válnak és jobb híján az Állatkertben kötnek ki. És nem ez az egyetlen furcsaság a Várnegyedben!

img_0406.jpg

Természetesen izgalmas nyomozás veszi kezdetét, amiben számtalan tollas, szőrös és csupasz segítő vesz részt. De kell is a támogatás, mert egy fondorlatos összeesküvés látszik kibontakozni, mire napvilágra kerül az összes rejtély. Kivéve persze azokat, amiket a varázslatoktól elszokott felnőttek úgysem értenének.

img_0408.jpg

Berg Judit ismét kitett magáért. Üdítően újszerű a témaválasztása, ráadásul A holló gyűrűje amellett, hogy fordulatos és érdekfeszítő, számtalan információval, érdekességgel lepett meg, amik csak fokozzák a történet és az olvasó feszültségét. Mivel jó arányban adagolja a kalandokat és az ismereteket, könnyű őket megjegyezni. Sőt, még többre vágyik az olvasó/kalandor. 

img_0405.jpg

A második kiadáshoz a könyv végén egy kihajtható térképet is találunk (sajnos nekünk az elsőt sikerült csak beszerezni, így ezt nem tudtam fotózni), ami megkönnyíti, hogy egy hangulatos kirándulás során -ez lesz az egyik vakációs programunk- felfedezzük magunknak a mese helyszíneit.

 img_0401.jpg

A figyelemreméltóan okos (vagy fordítva) történetben már az első mondatokban magával ragadott Berg Judit kiváló mesélői stílusa, ahogy egy meglepő képpel, másfél pár cipővel indítja útjára a történetet. És a legjobb hír, hogy ilyen frappáns, stílusos marad a történet végig. Még hogy a templom nem menő hely! 

A bejegyzés trackback címe:

https://hintafa.blog.hu/api/trackback/id/tr5114032638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása