Játszva minden könnyebb

Hintafa

P. D. Baccalario: Lock - A folyó őrei

2017. október 04. - palinta77

img_6589.jpg

Nehéz elmenni egy könyv mellett, ha olyan sejtelmes zöld-ezüst színben ígér új kalandokat a borítója, mint Lock -A folyó őrei címet viselő új, hat részes sorozata.

Tovább

Tony Wolf: Mesél az erdő -Az Állatokról

img_6553ab.jpg

Néhány bejegyzéssel korábban már beharangoztam, hogy az évszakváltás a könyvek terén is komoly izgalmakat hoz magával. A Manó könyvek jóvoltából újra megjelenő Mesél az erdő c. sorozat Állatokkal induló kötetének megérkezése szeptemberünk egyik fénypontja volt. Több szempontból is.

Tovább

Stefanie Dahle: Szamócka

img_6201ab.jpg

Talán stílusosabb lett volna eperszezonban olvasni a könyvet, de valósággal képtelenség nem beleszeretni Szamócka bájos borítójába. Ugyanakkor kicsit aggódtam is, hogy mennyire fogják lányosnak ítélni fiúk. Eleinte éltek némi panasszal, amiért lányos kinézetű könyvet akarok nekik olvasni, de Stefanie Dahle olyan ügyesen indította Szamócka első kötetét, hogy erről gyorsan megfeledkeztek és végül meg sem álltunk a második kötet végéig. Bónusz: megint rábukkantunk egy könyvre, ami a két gyerek közötti korkülönbséget áthidalja. 

Tovább

Pásztohy Panka: Gyógyítsd meg a kiskutyám!

img_5380.jpg

Pár hete megharapott egy kutya. Bevallom elég sokkoló és fájdalmasan ijesztő élmény volt. Ami viszont utána következett, azon nem is értem miért lepődtem meg. Felnőttek, gyerekek, mindenki a kutyára volt mérges. Persze közvetlenü a tett után nekem is össze kellett szednem magam, hogy emlékeztessem P-t, a kutya a természetének megfelelően cselekedett.

Tovább