Játszva minden könnyebb

Hintafa

Molnár Krisztina Rita: Derűs hétköznapok

2018. január 17. - palinta77

img_7722.jpg

Kicsivel több, mint egy éve ismerkedett össze Maléna és Janó. Azóta eltelt a nyár (Kréta-rajz), a Derűs hétköznapokban pedig januárban vesszük fel a történet fonalát, amikor főszereplőink immár felső évfolyamba léptek. Rohan az idő, ugye? 

Tovább

Rumini Szabadulószoba

img_6889.jpg

Ez itt egy társasjátékról szóló bejegyzés helye. Hogy mégsem táblajátékról lesz ma szó, az egy különös és szerencsés véltelennek köszönhető. Az történt, hogy november elején bekukkanthattunk a célegyenesbe jutó Rumini SZABADULÓSZOBÁBA. Titkos tipp: karácsonyi ajándéknak is pazar. 

Tovább

Emery Lord: Amikor összeütköztünk

1375563.jpg 

A készülődés, sürgés-forgás közepette egy nagyon aktuális témát feldolgozó ifjúsági könyvvel lazítsunk a tempón. Hogy ne legyek teljesen hűtlen a decemberi ünnepkörhöz, azt már most elárulom, hogy tökéletes ajándék kamaszoknak (is) Emery Lord - Amikor összeütköztünk című regénye.

Tovább

Anne Ameling: 3-5-8 perces mesék Mikulásra és karácsonyra

 img_7320.jpg

Újabb, a karácsonyi várakozást színesítő könyv mutatkozik be. Ezúttal a napjainkra mostanában duplán jellemző időhiány felől közelítettük meg a meséket. Mert a decemberünk általában olyan feszes tempóban zajlik, hogy általában tényleg 3-5-8 perc marad a közös olvasásra.  Ismerős, ugye?

Tovább

Karácsonyi bevásárlólista

img_7280.jpg

Még (kábé) tíz nap áll rendelkezésünkre, hogy könyv (is) kerüljön a karácsonyfa alá. A választék idén is kétségbeejtően bőséges. Idén is a legfrissebb megjelenésekből válogattam, csupa olyasmit, amit mi is olvas(t)unk. A bejegyzés végén az adventi időszakhoz kapcsolódó, karácsonyt váró történeteket találsz. Jó válogatást, és könyves karácsonyt! 

Tovább

Ute Krause: Kalandra fel! (Muskétások 2.)

img_7199.jpg

Vannak mesehősök, akiktől csak látszólag szakadunk el olvasás után. A Muskétásokba pár pillanat volt beleszeretni, de az első rész megjelenését követő kilenc hónap sem tompított az első találkozás boldogságán. A múlt tapasztalataiból okulva a Kalandra fel! esetében már rutinosan a könyv köré szerveztük a szabad délutánjainkat.  

Tovább

Jakob Martin Strid: Mimbo Jimbo és a hosszú tél

img_7152.jpg

Közös családi meggyőződésünk, hogy Jakob Martin Strid bármikor jöhet. Ha váratlan vendégként -mint most-, akkor még nagyobb az öröm. Ha egy új barátot is magával hoz, akkor teregetés helyett leülünk és együltő helyünkben elolvassuk Mimbo Jimbo és a hosszú tél esetét.

Tovább