Játszva minden könnyebb

hintafa

Sürögnek-forognak és csodás dolgokat visznek véghez -a nappalinkban

2017. augusztus 17. - palinta77

img_5842.jpg

 Két gyerek az már kettes pálya. Már a felállás sok konfliktust szül. Persze van, hogy ezek maguktól elrendeződnek, de egyelőre még nem ez a tipikus. Legtöbbször muszáj valahogy beavatkozni, mielőtt tettlegessé alakul a túlfűtött diskurzus. Lehetőleg úgy, hogy közben ne égjen oda az ebéd.

Tovább

Schotten Totten

img_5617.jpg 

Sok olyan játék van, amin túllép az idő vasfoga. Az idén nagykorúsodó Schotten Totten esetében nem sikerült. Igazi klasszikus, ami a iEllo jóvoltából idén kapott izgalmas, új külsőt. Számunkra a nyár egyik legjobb választása volt, mind népszerűsége, mind pedig ár-érték arányát tekintve. Bár (kop-kop-kop) úgy tűnik sikerült egy állandó (lelkes!) játékostársat találni, aki mindezen erényei mellett ráadásul elmúlt 12 éves is, azért még nem álltunk le a kétszemélyes játékokkal, mert jó ha van ilyen is. 

Tovább

Andy Griffiths: A 26 emeletes lombtoronyház

img_5345.jpg

Legyünk realisták: a vakáció túljutott a zenitjén. De azért még nincs ok a csüggedésre, mert szuper olvasmányokból még nem fogytunk ki. Mindjárt itt vannak például a tavalyi felfedzettjeink: Andy és Terry akik lombtoronyházukat alávetették egy  szinte minden elképzelést felülmúló fejlesztésnek.

Tovább

Mészöly Ágnes: Ez egy másmilyen nap

egy-masmilyen-nap.jpg

Mióta elolvastuk Mészöly Ágnes előző könyvét, felkapom a fejem, ha új kötettel jelentkezik. A mostani, a folytatása az "Egy egy ilyen nap" című könyvnek, én mégis inkább a második részról, az Egy másmilyen napról mesélnék. (Ami remélhetőleg kedvet csinál majd az első részhez is.)

Tovább

Kisgombos mesegyűjtemény

img_4992.jpg

Csak én érzem azt, hogy a jól ismert és bejáratott olvasmányokon kívül a kisebbeknek (2-3-4) sokszor nehéz olyan könyvet találni, ami igazán leköti őket, nekik szól? Egy idő után még a legkedvencebb könyvbe is beleunhat felnőtt-gyerek. Ezért is dobban meg a szívem, ha rábukkanok egy olyan könyvre, mint a Kisgombos Mesegyűjtemény

Tovább

Udo Wiegelt-Joelle Tourlonias: Mia és a macskamedve

img_4705.jpg

Költöztetek Ti mostanában? Jó, de éreztétek magatokat egyedül? Amikor nem vágytok semmi másra, csak egy jó puha ölelésre? Hát, akkor már bele is tudtátok magatokat képzelni Mia helyzetébe, aki egy most induló sorozat első részében egy Macskamedvére bukkan. Nem is akárhol.

Tovább