Játszva minden könnyebb

hintafa

Outfoxed

2017. május 24. - palinta77

img_4435.jpgAz egész úgy kezdődött, hogy eldöntöttem, mostanában nem veszünk új gyerektársast. Minek? Bőven akad, amivel játszhatunk. Memória, ügyességi, térlátás, számolós, lépegetős, gyorsasági, kalandos, van miből választani. Egy 4-5 éves gyerekkel értelmetlen mélyenszántóbb játékot elvárni, de azt hiszem mostanra van már annyi doboz a polcon, ami megfelelő választékot biztosít. Úgyhogy ha új játék fogja átlépni a küszöböt, akkor az tényleg mutasson valami ÚJAT, ami még nem volt. 

Tovább

Philip Reeve -Sarah MacIntyre: Astra és a Zűrsütik

img_4415.jpgNem tartom magam sorozat-rajongónak, de megragadok minden alkalmat, hogy egy igazán jó könyvet adhassak P kezébe, ami nem is olyan könnyű. Időnként olyan sebeséggel falja a lapokat (aminek természetesen nagyon örülök), hogy résen kell lennem az új olvasmány kiválasztásával (mások sajtot spájzolnak, én könyveket). Ezért a megbízható, jól kitalált sorozatokat nagy becsben tartom. Nem igényel külön kutatómunkát, elég lekapni a polcról. Nemrég bukkantunk  Sen és a száguldó szán kalandjaira, így annak sikerén felbuzdulva természetesen belevágtunk egy újabb részbe az Astra és a Zűrsütikbe.

Tovább

Monica Hesse: A kék kabátos lány

 img_4008.jpg

Nagyon szeretem azokat a könyveket, amik utóéletet élnek az olvasókban. Különösen a fiatal felnőttekben. Méginkább, ha a könyv egy sokszor feldolgozott, súlyos témával foglalkozik, mint a világháború és a holokauszt. Pláne akkor, ha mindezt úgy teszi, mint A kék kabátos lány.

Tovább

Tonke Dragt: Levél a királynak

level-a-kiralynak.jpgMár tavaly tavasszal is rettentően örültünk a Kolibri Klasszikusok előző köteteinek (még egy ok, hogy várjuk a tavaszt). Idén úgy döntöttem, hogy tizenéves R-t fogom elbűvölni az új résszel. A  Levél a királynak Hollandiában 1962-es megjelenése óta sikerlistás kötet, amit több, mint 20 nyelvre fordítottak le. Még átlapozni sem tudtam, amikor P a borítót látva azonnal stoppolta a könyvet. Sajnos három nappal később meggondolta magát és lassú tempómra hivatkozva leváltott, hogy maga vegye kézbe az olvasást. Pedig próbáltam (félgőzzel) győzködni, a közös olvasás számtalan előnyét felsorolva.

Tovább

Bobbie Peers: A lurídiumtolvaj

a-luridiumtolvaj.jpg

A norvég filmes, forgatókönyvíró Bobbie Peers nem aprózza el, ha valamibe belefog. Az ifjúsági irodalom egyre népszerűbb és színesebb királyságába tett nemrég -remélhetőleg nem csak egy rövid- látogatást. Ha már benézett, akkor írt egy olyan könyvet, amelynek filmes jogai nem sokkal a norvég megjelenés után elkeltek. A Kolibri kiadó jóvoltából idén tavasszal magyarul is olvasható William Wenton-trilógai első része, a Lurídumtolvaj.

Tovább