Játszva minden könnyebb

Hintafa

Karácsonyi bevásárlólista

2017. december 12. - palinta77

img_7280.jpg

Még (kábé) tíz nap áll rendelkezésünkre, hogy könyv (is) kerüljön a karácsonyfa alá. A választék idén is kétségbeejtően bőséges. Idén is a legfrissebb megjelenésekből válogattam, csupa olyasmit, amit mi is olvas(t)unk. A bejegyzés végén az adventi időszakhoz kapcsolódó, karácsonyt váró történeteket találsz. Jó válogatást, és könyves karácsonyt! 

Tovább

Varázslótanoncok

img_6939.jpg
jra fordulóponthoz értünk. Ezúttal T-vel, aki egyre többet és jobban  társasozik. Persze eddig is aktívan részt vett a felnőttesebb játékokban, mint “bankár”, vagy az én csapatomat erősítette (a maga módján és kedve szerint). De mindkét szerep abban merült ki, hogy válogatás nélkül osztotta, vagy gyűjtötte a pénzeket, erőforrásokat pakolgatott. Viszont az elmúlt tavasszal-nyáron annyit ügyesedett és nőtt a figyelme, hogy szép lassan bővíteni kezdtem a társasjátékait. Az elkövetkező hetekben igyekszem számot vetni a kedvenceiről. A rókás nyomozás után az erdőben maradtunk a Varázslótanoncokkal.

Tovább

Hiro Kamigaki-Chihiro Maruyama: Pierre a labirintusnyomozó

A Labirintustorony rejtélye

img_6825.jpg

Statisztikailag a gyerekkönyvespolcok több, mint 87%-án megtalálható valamilyen böngészős könyv. Mert tökéletes startkő a könyvek birodalmába, mert simán elkészítem a reggelit, míg a gyerek elmerülve keresgéli a rókát. Aztán valahogy, óvodás kor közepe-vége felé hip-hop elmúlik a vonzalom, még ha elő is kerülnek, leginkább a nosztalgia okán. Japán válasza a jelenségre: Pierre a labirintusnyomozó. 

Tovább

Julia Donaldson-Sara Ogilvie: A nyomozókutya

img_6795.jpg

Évekig rettentő könnyű dolgunk volt Julia Donaldson könyveivel. Akár hunyorogva, félálomban is felismertük Axel Schaffler illusztrációiról. Márcsak ezért is nagyon kíváncsi voltam legújabb meséjére, A nyomozókutyára, mert szakítva a hagyományokkal, Sara Oglivie töltötte meg bájos rajzaival.

Tovább

Paul Griffin: Ahol a barátom, ott az otthonom

 img_6774.jpg

Már egy ideje (2 éve) munkálkodom, hogy a kamasz R-t is meghódítsam a könyvek számára. Mostanra eljutottunk oda, hogy rendszeresen “rájár” a házi könyvtárunkra, így az utóbbi időben én is nagyobb elánnal vetettem bele magam az ifjúsági könyvek tengerébe. Az elért siker nem kevés mértékben köszönhető az olyan könyveknek, mint az Ahol a barátom, ott az otthonom. 

Tovább