Játszva minden könnyebb

hintafa

Oceanos

2017. március 15. - palinta77

img_3585ab.jpg

Tengermélyi kalandokra invitállak titeket ebben a gyönyörű napsütésben. Illetve nem is én, hanem Antoine Bauza, akinek hívó szavára érdemes odafigyelni, hiszen a 7 Csoda és a Tokaidoban tett utazásainkon is bebizonyította, hogy tud egyet s mást a társasjátékokról.

Tovább

Princess- Mentsük meg a hercegnőt!

img_3457.jpg

Mostanában egyre gyakrabban kéri családunk legkisebb tagja, hogy társasozzunk. Mivel hamarosan 4 éves lesz, a régi kedvencek mellé gondoltam kipróbálhatnánk valami újat, amit a testvérével együtt tudnánk játszani. A társasozás szempontjából jelentős korkülönbség van köztük, ezért elsősorban kooperatív játékokban gondolkodtam. Ezért esett a választásom a Princess-Elvarázsolt hercegnő nevet viselő játékra. Remélve, hogy ha együtt küzdenek a közös célért, akkor az több tanulsággal fog szolgálni mindkettejük számára, mintha csak azt figyelnék, hogy ki, hogyan és mikor csal.

Tovább

Philip Reeve -Sarah MacIntyre: Sen és a száguldó szán

img_3372ab.jpg

A tavaszváró-sorozat megkoronázásaként és egyben lezárásaként ma P egyik önálló olvasása, rajongásának legújabb tárgya kap főszerepet. Philip Reeve és Sarah McIntyre: Sen és a száguldó szán a Móra kiadó gondozásában megjelent Káprázatos Kalandok c. sorozat harmadik kötete. 

Tovább

Isle of Skye

img_3065ab.jpg

A kertben uralkodó 10 centiméter mély sár is az jelzi, hogy hamarosan itt a tavasz. A tavaszváró könyvekhez (1.,2.,3.,4.,) csatlakozzon egy társasjáték is, nem csak a gyönyörű zöld színben pompázó lapkák miatt. Mostanában elég sokszor kerül elő a Lookout Games egyik tavalyi újdonsága, az Isle of Skye, ezért megérdemel egy saját bejegyzést.

Tovább

Majoros Nóra: Bolygóvadászok

bolygovadaszok.jpg
Harmadik tavaszváró túlélő-könyvünk Majoros Nóra: Bolygóvadászok című kötete, mely egyszersmind betöltötte azt a fekete lyukat, ami a legutóbbi űrkalandos olvasásunk után keletkezett. Túlélő mivolta komoly próbán bizonyított, a karácsony előtti szelíd megőrülés időszakában vettük kézbe és varázsütésre elmúlt minden baj, útnak indultunk mi is a négy gyerekkel. Tudom, távol állt ez az írói szándéktól, de a jó történetek időnként útra kelnek és élik az életüket függetlenül szerzőjük elképzelésétől, olvasóik mérhetetlen örömére. 

Tovább

Kedvenc kártyáink 2. rész: Adlung -a kártyagyár

img_2871.jpg

Adlung kártyagyár

Ha nem ismeritek még ezt a Kiadót, akkor előtte néhány tudnivaló. Mindegyik játékuk legalább 3-4, de van, hogy 5 különböző módon játszható. Néha a legváltozatosabb ötletekkel állnak elő, amik annyira jópofák, hogy szinte már fáj, amiért nem nekem jutottak eszembe. A különböző játékvariációknak köszönhetően van olyan, amit 2-3 éves kortól is lehet (és érdemes) játszani, a határ pedig a csillagos ég. Általában valamilyen fontos fejlesztési területet (a gyorsaság, memória, alakzatok felismerése, mozgásfejlesztés, hangdifferenciálás, hogy csak néhányat említsek) céloznak meg. Kártyáik iskolai keretek között is remekül használhatók, nyelvtan órától kezdve a környezetismeretig. A bejegyzésben csak néhányat mutatok be, érdemes körbenézni a többi játékuk között is.

Tovább

Eric Litwin: Peti, a macska és a négy szökevény gomb

img_2707.jpg

Elmúlt a karácsony, a nagy várakozás és izgalmak időszaka után maradt a szürkeség, hideg, meg a mindenféle vírusok. A tavasz úgy tűnik beláthatatlan távolságre van. Csüggedés helyett vészeljük át ezt az időszakot szuper könyvekkel. Hamarosan mutatok négy-öt olyan klassz mesét, amiket imádtunk, befaltunk, nem bírtunk letenni. A sort egy négylábú nyitja, Peti a macska és a négy szökevény gomb.

Tovább