Játszva minden könnyebb

Hintafa

Utolsó kommentek:

Szofja 2018.01.07. 21:55:11

Köszi! Akkor nem én voltam béna, hogy nem találtam sehol, magyar oldalon. Az amazonon egyébként egész olcsó.

Bejegyzés: Outfoxed

palinta77 · hintafa.blog.hu 2018.01.06. 15:55:21

@Szofja: Szia! Hát Magyarországon jelenleg sajnos nem kapható, én külföldről rendeltem az enyémet. Viszont idén kiadták Németországban Verfuxt! néven. Mivel a játék nem nyelvfüggő ha jár valaki külföldön, esetleg külföldi oldalról szokott rendelni érdemes megpróbálni onnan. Amazonon, spiele-offensive, thalia.de oldalakon nézném meg. Persze érdemes a küldési költségeket alaposan áttanulmányozni.

Bejegyzés: Outfoxed

palinta77 · hintafa.blog.hu 2018.01.05. 11:25:03

@JUJUJUJJJJJ: Dehogy haragszom!!! Örülök, hogy észrevetted, amit nekem sokadik olvasásra sem sikerült (ilyenkor már azt látom, amit látni szeretnék). :/ Csak az nyugtatott meg egy kicsit, hogy nem a helyesírásom hagyott cserben hanem a szemem. A mondat második felét olvasva eredetileg valami mást akartam írni, de addig variáltam, míg nem igazítottam hozzá a mondanivalómhoz a leírtakat.

Az idővel pedig mi is hadilábon állunk. Szinte már ez az életformánk. :S Nagyon örülök, hogy tetszik a könyv! Jó olvasást és szép hétvégét!

Bejegyzés: Tom Fletcher: Christmasaurus

palinta77 · hintafa.blog.hu 2018.01.05. 11:12:51

@Renáta Garáné Kiss: Igen, a szarvasbogárral rá lehet lépni a saját és az ellenfél királynőjére is. Ilyenkor viszont a királynő felveszi annak a szarvasbogárnak a színét, aki "rátelepedett", tehát blokkolja.

Viszont szerintem ezáltal nem szűnik meg körbekeríthetősége, ellenkezőleg: megkönnyíti azt. A szarvasbogár színével játszó játékos könnyebb tudja lepakolni a királynő köré a bogarait. Tehát, ha egy fekete királynőre rátelepszik egy fehér szarvasbogár, akkor onnantól kezdve a fehérrel játszó játékos könnyebben le tudja a királynő mellé pakolni saját készletéből a bogárkatonáit -hiszen immár fehér lett a színe.
Remélem tudtam segíteni. Ha van még kérdés, nyugodtan keress!
Üdv: Ibolya

Bejegyzés: Hive - Bogársakk

Szofja 2018.01.04. 21:15:31

Szia! Tudsz segíteni, honnan lehet (érdemes) beszerezni ezt a játékot? Köszönöm!

Bejegyzés: Outfoxed

JUJUJUJJJJJ 2018.01.04. 09:50:58

@palinta77: Köszönöm és ne haragudj,amiért írtam,csak nem bírom lefogni a kezeimet/befogni a számat. Amúgy épp most olvassuk(kicsit megcsúsztunk az idővel,na) és szuper!

Bejegyzés: Tom Fletcher: Christmasaurus

palinta77 · hintafa.blog.hu 2018.01.03. 19:09:28

@JUJUJUJJJJJ: Köszönöm, hogy szóltál! Elképesztő, hogy nem vettem észre.

Bejegyzés: Tom Fletcher: Christmasaurus

JUJUJUJJJJJ 2018.01.03. 18:56:57

Kérlek-kérlek-kérlek az ujjait javítsd ki.

Bejegyzés: Tom Fletcher: Christmasaurus

Renáta Garáné Kiss 2017.12.30. 16:16:31

Kedves palinta77
Tudnál segíteni nekem, rá tudok lépni a szarvasbogárral a saját ill az ellenfél mehkirálynőjére? Mert ezáltal megszűnne körbekeríthető lenni és ilyenkor véget is érne a játék. Köszönettel Renáta

Bejegyzés: Hive - Bogársakk

palinta77 · hintafa.blog.hu 2017.12.20. 15:10:31

@KönyvParfé: Erre én miért nem válaszoltam??? Elviszem magammal, ha szeretnéd a legközelebbi találkozónkra. :)

Bejegyzés: Kuflinyomozók

palinta77 · hintafa.blog.hu 2017.12.20. 15:09:25

@hanna: Kedves Hanna!
Nagyon köszönöm!

Bejegyzés: Kuflinyomozók

hanna 2017.12.15. 10:28:54

Kedves Hintafa,
a linken a termék éppen nem rendelhető. Ha gondolod, tedd be a Pagony linkjét, mivel a játékot mi adjuk ki, nálunk mindig lehet kapni, ráadásul olcsóbban, mint más kiskereskedőknél. Köszönjük a kedves, hozzáértő recenziót!
www.pagony.hu/kuflinyomozok
Üdv
Hanna

Bejegyzés: Kuflinyomozók

palinta77 · hintafa.blog.hu 2017.12.06. 04:56:19

@Littlewood: Látod, így kell biztos kézzel nagyon jót választani! :D Boldog születésnapot az ünnepeltnek és nagyon jó szórakozást!

Bejegyzés: Ute Krause: Kalandra fel! (Muskétások 2.)

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2017.12.05. 15:38:42

Ez igazán jó hír, mert ez lesz hétvégén az egyik szülinapi ajándék. És csak úgy megvettem az első alapján, nem volt időm elolvasni. :)

Bejegyzés: Ute Krause: Kalandra fel! (Muskétások 2.)

KönyvParfé 2017.11.23. 16:03:51

Nekem kell ilyen! Imádom! :)

Bejegyzés: Kuflinyomozók

palinta77 · hintafa.blog.hu 2017.11.20. 09:49:28

@Herman Hennelné Annamária: Köszönöm szépen! Nagyon örülök. Remélem hamarosan összekapom magam és a nagy könyvkupac mögül kijutok, jó lenne már új barkácsolós posztokat feltennem. :))

Bejegyzés: Szivárvány függődísz

palinta77 · hintafa.blog.hu 2017.11.06. 01:57:48

@Zsuzsianyuka: Kedves Zsuzsi!
Végre újra itthon. :) Köszönöm még egyszer a kedves szavakat! Igazi öröm, hogy hasznosnak találod az oldalt.

Az, hogy a gyerekek számára a játékban a nyerés az elsődleges, életkori sajátosság. Bruno Bettelheim is ír erről a jelenségről az Elég jó szülő c. könyvében. Röviden arról van szó, hogy a gyerek természetes területe a játék, ahol szeretné megmutatni/bebizonyítani a felnőtt számára, hogy ő is ér annyit, mint a szeretett szülő/felnőtt játszótárs. Annál is inkább, mert a gyerek az élet több területén a felnőttet másolja, a játékban viszont ő van otthon, így az egy olyan terület, ahol anyu/apu/nagyi nem veszi fel a versenyt. Egyszóval én sokszor hagyom/hagytam nyerni. Amikor viszont én vesztek, mindig elmondom, hogy nem szomorkodom emiatt, mert öröm volt vele játszanom és talán legközelebb én is nyerek. A másik megoldás a kooperatív játék, amikor együtt nyerünk, vagy vesztünk. Érdekes módon -és Bettelheim elméletét abszolút alátámasztja a gyakorlat-, ha ilyenkor vesztünk sosincs elkeseredve, vagy nagyon könnyen túlteszi magát a dolgon. Én azt gondolom, hogy nem feltétlenül kell teljesen kiiktatni a versengős játékokat, hiszen a verseny nem feltétlenül rossz dolog, érdemes apránként hozzászokni (a gyerekcsoportokban úgyis jelen van) ha van rá alkalom, hogy kooperatívan játszatok, akkor mindenképpen érdemes beiktatni a közös játékaitokba. Nálunk a nagyobbik majdnem 9, de sokszor még most is morog, ha nem ő nyer. Viszont neki már rá tudok mutatni arra, hogy 1. legközelebb ő fog, mert olyan ügyes (és tényleg) 2. meg tudjuk beszélni, hogy milyen döntéseket kellett volna máshogy meghozni.
A dobott lépések elrontása nálunk is gyakran előfordul a kisebbikkel (4,5). Még nem alakult ki a számfogalom és sokszor a számsorrend sem. Én ilyenkor együtt leszámolom vele. Mondjuk őt nem frusztrálja különösebben, hogy ha elrontja. Ha úgy látod, hogy nagyon zavarja a gyermekedet az, hogy nem tudja, vagy nem jól tudja akkor egy időre kerüljétek a számolós, lépegetős játékokat. Vagy a Kockapaci és Pipacska/Mesés számok -számos mesék c. könyvekben szereplő, direkt a számolásra kihegyezett, egyszerű óvodás korú gyereknek (is) szánt feladatok kapcsán számoljatok.
Mivel a gyermekeid minimum kétnyelvűek lesznek, nyilván a nyelvek közötti különbséget is processzálniuk kell, ezért lehet, hogy a számfogalom stb. kialakulása picit háttérbe szorul. De ettől függetlenül a két könyvben említett játékok a legegyszerűbben, az alapoktól tanítják meg azt, amire az óvodás korosztálynak szüksége van. Több/kevesebb, alacsonyabb/magasabb stb. fogalmakat. Ha van kedvük ilyesmivel elbíbelődni, akkor érdemes ezeket kipróbálni, mert ilyenkor nem egy játék részeként szerepel a számolás, hanem főszerepet kap. Nincs igazán versenyhelyzet.
Jó játékot/olvasást Nektek! Szép hetet: Ibolya
Ps. ha van még kérdésed akkor írj nyugodtan, akár e-mailt is.

Bejegyzés: 500

palinta77 · hintafa.blog.hu 2017.11.01. 05:43:28

@Delira: Kedves Zsuszi! Nagyon-nagyon köszönöm a kedves szavaidat! Hamarosan remélem normális nethez jutok és akkor részletesen válaszolok. Szép napot-hetet: Ibolya

Bejegyzés: 500