Játszva minden könnyebb

Hintafa

A Lázadó Panoráma

2018. szeptember 12. - palinta77

img_1868.jpgSzívügyem a téma. Nem csak szülőként és/vagy nőként, hanem azért is, mert látom a körülöttem lévő felnövő most-még-gyerek, de ebéd-után-már-kiskamaszokon, hogy túlzás nélkül életbevágóan fontos beszélnünk róla. És tettem egy nagyon komoly ígéretet a fiaimnak.

Tovább

Peter Wohlleben: Érted a fák beszédét? -Kalandozások a erdőben

img_1924.jpgKánikulában igazán a vízparton jó lenni, vagy a árnyékban, a fák lombjai alatt. Most, hogy állítólag ősz van újra megcéloztuk az erdőt, csak előbb kicsit tájékozódtunk. Peter Wohlleben: Érted a fák beszédét-Kalandozások az erdőben című könyve egészen új távlatokat ad erdei kirándulásokhoz. 

Tovább

Kereskedők völgye: Legendás Mesterek Céhe

img_1641.jpg

Mennyire jól mutatott volna a Kereskedők völgye az utazós játékokról szóló bejegyzésben! Talán annak írásakor még nem jelent meg, de őszintén szólva inkább azt tartom valószínűnek, hogy átsiklottam felette. A bujkálással viszont legalább külön posztot harcolt ki magának. Cseles.

Tovább

Anti Saar: Így mennek nálunk a dolgok

img_1738.jpg

Minden olvasmány egy társasutazás az író képzeletébe. Ez már önmagában is élmény, de még érdekesebb ha mondjuk egy  -relatíve- ismeretlen helyről kapunk egy képes-mesés családi albumot. Az észt Anti Saar feltűrte az ingujját, hogy elmesélje, náluk Így mennek a dolgok.

Tovább

Sagrada

img_1498.jpg

Ez a nyár elég sok fordulatot tartalmazott. Néhány olyat is, amit szívesen kihúznék a listáról, de társasjátékok tekintetében maradéktalanul boldog vagyok. Először is, a nyaralós bejegyzéshez egy csomó régi játékunkat újra elővettük, majd  megnyugodva, hogy semmit nem vesztettek fényükből, utazásig visszatettük a polcra, hogy helyet adjanak névnapok és egyéb kellemes alibik örvén érkező új gyönyörűségeknek. Nemrég az erdőgazdálkodás örömeinek hódoltunk, most pedig felcsaptunk üvegművesnek, a lélegzetelállító Sagrada Familia templomban, hogy befejezzük, amit Gaudí életében nem tudott: az ólomüveg ablakokat.

Tovább

Bogáti Péter: Az ágasvári csata

img_1477_1.jpgKét évvel ezelőtt rácsodálkoztam Bogáti Péter előző kötetére és azóta vártam, hogy a Régi kedvencek között találjak olyat, ami hasonlóan magával ragadó. Szerénytelen kívánság, de nem alaptalan, hiszen Az ágasvári csata még az előzménynél is mélyebbre lopta magát a szívemben.

Tovább

Bajzáth Mária: A rabbi és az oroszlán

img_1441.jpgAzt mondom Bajzáth Mária, Ti pedig rávágjátok: népmesék. De ez nem igaz, mert valójában nem (csak) mesepedagógus: hídépítő   és -tervező mérnök. Mindezt A rabbi és az oroszlán -zsidó mesék, legendák, történetekből c. mesegyűjteményből nyomoztam ki. 

Tovább

Állatok, családok, óriások -könyvek, amiket hármasával faltunk

 567e2ccf-55d1-4804-9ac4-75f03a19f343.JPG

A vakáció első hetében egyedül maradtunk T-vel és faltuk a könyveket. Mindjárt három kedvencet is talált magának. Eltérő témáik ellenére több közös vonása is van az Óriásokról mesélő erdőnek, Murcinak a világot látott kandúrnak és Sibinek, a lobogó fürtű kislánynak. Bűbájosak, nevetősek, óvodások kedvenceivé (is) válhatnak.

Tovább

Photosynthesis

img_1275.jpg

Hihetetlenül gazdag lett mostanra a társasjáték-kínálat. A kiapadhatatlan fantáziájú tervezők előtt nincs akadály. A zenész- és zeneszerző Hjalmar Hach témája stílusába vágó, mert a Phtosynthesis nem nélkülöz egyfajta kellemes harmonikus ritmusos-zenés jelleget, ahogy a fák életszakaszait végigkísérjük. Sabrina Miramon illusztráció pedig csak ráerősítenek erre a zeneiségre. Igazi feel-good családi játék, minőségi alkatrészekkel.

Tovább