Játszva minden könnyebb

Hintafa

Hintafa

Papírkert

2018. július 09. - palinta77

img_1087.jpg

 

Virágoznak a kertek, teraszok. De mi lenne ha egy olyan könnyen fenntartható, látványos kis zöld szigetünk lenne amit minimális erőfeszítés ápolni, viszont hatalmas előnye, hogy segítségével egy óvodás egyszerűen gyakorolhatja az ollóhasználatot. 

img_1106_1.jpg

Megint egy minimális anyagigényű időtöltés, aminek az ötletét innen kölcsönöztem. Helyenként felturbóztam egy leheletnyi csillámmal, hogy még jobban lehessen neki örülni. Ajándéknak is ideális, a különböző színpárosításokkal pedig nagyon szép hatást lehet elérni.

Arra figyeljetek oda, hogy a virágok száraihoz NE vékony, nyomtatóba való papírt használjatok, mert nem fogják elbírni a virág súlyát és eldőlnek. 

Hozzávalók:

  • színes papírok
  • olló
  • ragasztó
  • cerka
  • csillámtoll, filc

Folyamatábrát most nem csináltam, mert annyira egyszerű az egész. Először az alapokat vágtuk ki, egy nagyobb zöldet, majd egy kisebbet. Ezeket összeragasztjuk és utána jöhetnek a virágok. A szárakat kivágjuk és harmonikára hajtogatjuk őket.  A virágokhoz formájához T fémpénzeket használt sablonnak. (Jó, lazán kezelte a körvonalaikat, de  ez a gyakorlattal alakul.) Majd kivágás után összeragasztottuk a virág középső részét az alsóval és egy csillámtoll segítségével megkapta a porzókat. A kész virágok mehettek is a szárakra.

Eleinte nagyon sokat nyűglődött T a rajzolással és a vágással, de a végére egészen belejött. Azért is találtam ki ezt az elfoglaltságot, mert az óvodában kevés alkalma van az ollóhasználatot gyakorolni és sablonnal sem árt egy picit rajzolgatni. 

img_1094.jpg

P fantáziája elszabadult, egy kiskert helyett azonnal egy parkban gondolkodott. Persze ahogy nőtt a projekt, úgy jöttek az újabb ötletek. A megajándékozott pedig igazán le volt nyűgözve.

img_1096.jpg

 

Parkosítsatok, kertészkedjetek! 

A bejegyzés trackback címe:

https://hintafa.blog.hu/api/trackback/id/tr2214100729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása