Játszva minden könnyebb

Hintafa

Hintafa

Ezt fújhatjuk!

2018. április 12. - palinta77

img_9400.jpg
Több, mint egy éve nem volt otthoni alkotásainkról szóló bejegyzés (ejnye nekem). Nem mintha, csak olvastunk és társasoztunk volna, de a 2017-es év bizony tartogatott nehézségeket. Iskolaváltás, családi zűrök közepette könyvekbe és társasokba temetkezve, nem volt kedvem fotózgatni az alkotói folyamatokat, pedig találtunk néhány nagyon jópofa és viszonylag olcsó ötleteket. De most! Itt a tavasz és legyen minden új és jó! Fessünk, mert ebbe a tevékenységbe olyan jól bele lehet feledkezni.

img_9208ab.jpg

 A Krokotak oldalán láttam az eredeti ötletet (az alapötlet is írtó cuki) és az idők folyamán továbbfejlesztettük. Először is, mert ha szívószál van a buliban, akkor minden sokkal jobb, ha meg pipetta is, akkor egyenesen pazar. A harmadik ok pedig a száj körüli izmok edzése. Ha esetleg a Ti lurkótoknak is szüksége van a “pusziizomra gyúrni” akkor ez a módszer tökéletesen fejleszti (de ezt csak nektek mondom). Ráadásul semmit sem kell hozzá beszerezni. 

 Hozzávalók:

  • papír
  • festék
  • víz
  • ecset
  • pipetta (opcionális)
  • szívószál (opcionális)

A képen látható módon csöpögtetjük a rajzlapra a festéket és egészen közelről fújjuk szét. Ha szívószálat használtok, akkor nyugodtan helyezzétek rá a papírra. Közvetlen közelről a leghatékonyabb. Szinte már zavarba ejtően egyszerű feladat, miközben az eredmény látványos. 

Színkeveréssel is próbálkozhattok, ha két különböző színű festékpettyet csepegtettek egymás mellé és összefújjátok őket, vagy kontúrvonalakat is szétfújhatjátok, akkor akár anyák napjára is készíthettek ilyen gyönyörű, színes szíveket. 

Nekem azt jött be a legjobban, ha az ecsettel pacáztuk a lapot, de a fiúk a pipettára esküsznek. Az alábbi képet a Varacska c. mese ihlette. 

 img_9386ab.jpg

Azt már csak lábjegyzetben jegyzem meg, hogy a sok fújkodásnak van terápiás vonzata is: minden feszültséget kifújhattok magatokból, :) 

hogy ilyen mosolygósak legyetek.Ezen a képen megfestettük a kontúrt és még száradás előtt azonnal ráfújtuk, így lett szakállas. :)

img_9390ab.jpg

 Igazán kellemes játék, ami egy csomó lehetőséget teremtett a kísérletezésre.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hintafa.blog.hu/api/trackback/id/tr3513825128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása