Játszva minden könnyebb

Hintafa

Hintafa

A karácsony nagy könyve

2019. december 18. - palinta77

img_8884.jpg

A könnyekig megható adventi történet után A karácsony nagy könyvében a készülődésen, a karácsonyt megelőző időszakon van a hangsúly. 

img_8888.jpg

Sokunk kedvence, Tony Ross illusztrálta a kötet 24 meséjét. Girbe-gurba vonalairól, karakteres portréiról és élénk színeiről ismert alkotó képeiből a könnyedség és a dinamika szivárog át a történetekbe. Ross arról vall a kötet bevezetőjében, hogy gyerekként nem a karácsony napja volt számára a legvarázsosabb, hanem az odáig vezető út. Hogy mire gondolt? Igazán csak akkor értjük meg, amikor belevetjük magunkat a kötetbe és ahogy olvassuk egyre-másra jönnek a gyerekek kérdései, amik arról árulkodnak, hogy olvasás után is foglalkoztatják őket a hallottak.


img_8895.jpg

A mesék összeállításában is ez az élmény köszön vissza. Mindegyik hozzátesz a várakozáshoz egy fontos értéket. Ahogy kitakarítjuk, feldíszítjük a lakást, ezek a történetek a benti hangulatot, a nemes érzések árnyalatait teremtik meg. Hányszor előfordul, hogy egy történet többet mond minden jószándékú, de oktató célzatú mondatnál. Hiába mondogatom, hogy adni jobb, mint kapni, ha elolvassuk A suszter manóit, mindjárt megértjük, hogy miért. És Panov apó különleges karácsonyából is azonnal megneszeljük, hogy a szeretet és a gondoskodás az, ami megnyitja az ünnep igazi kapuit.

Igazán boldogító adventi könyv A karácsony nagy könyve. A cím alapján megszülető reményeim igazolásra találtak, hiszen minden értelemben színes, szerethető és különleges mesékkel gazdagodtak az esti meseolvasásaink. Ahogy az adventi kalendáriumból előkerülnek a váratlan, boldogító kincsek, úgy kerültek felolvasásra a többnyire ismeretlen újdonságok is. Kíváncsiaknak a kötet hátulja tartogat egy kis csemegét is: a szerzőkről és a történetekről egy rövid leírásnak köszönhetően gazdagodunk.

Még hét napnyi mese van hátra, de addig is minden egyes napon örömmel várjuk, hogy "kibontsuk" és a miénk legyen az új mese. 

A bejegyzés trackback címe:

https://hintafa.blog.hu/api/trackback/id/tr4715357322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása