Játszva minden könnyebb

Hintafa

Hintafa

Dániel András: Kulfik a Föld alatt

2019. február 28. - palinta77

img_4992_1.jpg

 A bácsi, a gereblyével visszatért és hozott magával egy csomó Kuflit, akik a majdnem tucatnyi könyv után végre lejutottak a Föld mélyére. És láss csodát, kikre bukkantak!

img_4998_1.jpg 

Avagy bevezetés óvodásoknak az abszurd humor világába. Tudom,  van, akinek a Kufliság megosztó jelenség. Majdnem annyira mint Bogyó és Babóca. Egyébként mi mindkét csapattal hosszú és személyes barátságot ápolunk. Ezért azt is látom, hogy más a varázslat, amit tudnak.  img_5001.jpg

Az iskolával és óvodával túlságosan strukturált hétköznapjaink után mindig felüdülés a Kufli köteteknek a szertelen, (a legjobb értelemben véve) ádáz humora. Nem állíthatom, hogy mindegyiket egyformán szerettük, de azt igen, hogy egy pillanat alatt kiszakítanak a hétköznapokból és kikövetelik maguknak a figyelmet az ízig-vérig kuflis kalandjaikkal.
img_4995.jpg

Szerintem a fiúk is ezt a rendetlenkedő, kategóriákba nem illeszthető, kiszámíthatatlanságukat szeretik. Tényleg mindenki a maga jószándékú módján teljesen lökött. A mellékszereplők egyfolytában beledumálnak az eseményekbe, a főszereplők, meg állandóan kidumálnak, szinte már húzogatják a macska bajszát, hiszen tudják ők, hogy egy történetben vannak ott pedig bármi megeshet. Tisztára mint egy szabadjára engedett óvodás, vagy kisiskolás csoport. 

img_5010.jpg 

Lapozó alakú, de a két-két mesét tartalmazó köteteket korántsem olyan rövidek, hogy egyszerre felfalnánk. És nem is ajánlom, jobb beosztani, hogy maradjon uzsonna utánra is. Ráadásul ez a kuflibarátság az egyik közös pont mostanában a gyerekeim között. Azt is megfigyeltem, hogy jót tesz a sok követendő szabály és norma közepette ez a minivilág, ahol sosem tudjuk, hogy ki fordul be a következő sarkon (ha lenne sarok). A második mesében pedig már aktívan várjuk a tavaszt és jöhet a hóolvadás, a téli álomból ébredés és az édes semmittevés. De vajon a kufliknak és a gyerekeknek tényleg édes a semmi?

Amúgy meg cickánycucc!!

img_5009.jpg 

Igen, azt hiszem ezt szeretem a legjobban, hogy a kuflikkal olyan következetesen le tudunk lazulni. És még mindig mondom a reggeli ébresztő versikét. A lényeg pedig, tizenegyedszerre is szórakoztató, akár a Föld alatt, akár a fotelban szorongtok hárman a könyv fölé görnyedve. 

img_5004_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://hintafa.blog.hu/api/trackback/id/tr9814659349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása