Játszva minden könnyebb

Hintafa

Hintafa

Robbanó cicák

2019. június 12. - palinta77

img_6429.jpg

Amikor Dániel András kufliverzumába tévedt macskák rátaláltak a varázsgombákra, alaposan belakmároztak, majd meg sem álltak a Kickstarter felületéig, ahol a Robbanó cicák néven elsöprő sikert arattak.

Persze a képregényrajzoló Matthwe Inmannak és a többnyire számítógépes játékokat tervező Elan Lee-nek valójában -bár ki tudja- nem volt szükségük holmi gombákra, hogy egy olyan kártyajátékot alkossanak, aminek a humorára kisebb és nagyobb, fiatalabb és idősebb társaságok is vevők. Már a pakli első átpörgetésénél meglegyintett a cicák hangulata. A kissé fátyolos tekintetük sem akadály, hogy simán kiejtsenek egy játékost. Mintha a kuflik atyjának, kicsit nagyobbaknak szóló kedélyesen lökött világa kacsintana vissza ránk. Teljesen hibbant az egész és kérünk még. 

img_6452.jpg

Az, hogy a ránk váró feladat mennyire egyszerű, már a szabályleíráson is feltűnik. (A készítők nem is hagyják, hogy az első játékok előtt a szükségesnél többet olvassunk. Okkal bíznak abban, hogy a játékosok maguktól is rájönnek mindenre.) Amikor a valóság gravitációs ereje túl mélyre húz, itt vannak a macskák, akik kirobbanó személyiségükkel átlendítenek a holtponton. 

img_6435.jpg

Nem mondhatnám, hogy különösebben hajszoltuk a győzelmet, mert  mert az olyan párbeszédektől, amikben feltűnik a “szőrős krumplimacska”, a “Nopeszendvics , nopeszósszal” körítve, vagy az ugrás “felköthető  gepárdfenékkel”, szóval ilyenkor akaratlanul is hangulaton van a hangsúly. 

img_6444.jpg

Egyetlen célunk van: az életben maradás. Passzolsz, vagy a kezedben tartott kártyák kijátszásával (egymás után akár többet is ki lehet játszani, de mindig az egyes hatások végrehajtása után), kiaknázod a lapok nyújtotta előnyöket. 

Dinnyau-macska, szivárványt okádó macsek, jövőbe látás, támadás. 

img_6440.jpg

A legizgalmasabb pillanat körünk végén jön el, amikor a pakli legfelső lapját felhúzva kiderül, hogy Robbanó cica vár ránk. Ha  nincs hatástalanító kártyád, bummmmm: kiestél. Amikor már az összes játékos kiesett és egyedül Te maradsz életben: nyertél. 

img_6437.jpg

Ilyen kevés is elég a boldogsághoz. És ezt most a lehető legjobb értelemben mondom. Passzolsz, kártyá(ka)t dobsz el, hogy meglesd a húzópaklit, netán mások húznak helyetted is. Mi lehetne ennél egyszerűbb?! Érdemes olyanokkal játszani, akik nem nehezményezik ha viccesen bár, de mégis kitolnak velük. Ez még nem feltétlenül lenne egyenes út a szórakoztatásunkhoz, de arról meg a kártyák szövege gondoskodik. A lényeg, hogy végül mindenképpen röhögsz, mert akkor is tudtál nevetni, ha éppen pórul jársz. Ebben a játékban már benne van a vakáció összes gondtalan napja, de még az felhősek is.

Az Okosjátéknál most beszerezhetek a Robbanó cicákat.

 

Játékosok száma: 2-5
Életkor: 7+ (nálunk 6+)
Külcsín/Belbecs: csalfa macskákkal nevetős kaland

Ára: 5.990,- Ft  

A bejegyzés trackback címe:

https://hintafa.blog.hu/api/trackback/id/tr9814881240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KönyvParfé 2019.06.12. 14:42:32

Robbanás? Macskák? KELL! :D

palinta77 · hintafa.blog.hu 2019.06.24. 14:28:05

@KönyvParfé: HÁt ugye??!! Az elején idegenkedtem, mert amíg nem olvastam el a játékszabályt, azt hittem a macskák fognak felrobbanni. De így, sokkal jobb. (Egyben talán ez leglököttebb játékszabály, amit az elmúlt években olvastam.)
süti beállítások módosítása