Játszva minden könnyebb

Hintafa

Hintafa

Újdonságok a Manó könyveknél

Milliomos szamár, kalandok Varázsberekben és egy születésnap

2019. július 29. - palinta77

img_6994_1.jpg

A mai bejegyzésben a Manó könyvek néhány újdonságával találkozhattok. Megérkezett a Milliomos szamár, visszatért, Benji, a Varázsbereki hős és még szülinapoztunk is. 

img_6996.jpg

Amilyen hasznosnak Youtube, amikor a horgolással kínlódom, vagy alapvető vízszerelési problémáim vannak, annyira irritál, ahogy a gyerekek rá tudnak kattanni. A milliomos szamár sem fogja megszüntetni a függőséget, de amíg olvassák, addig sem lógnak a videómegosztón és bizony a perspektíva is módosul egy kicsit. 

img_6999_1.jpg

Kertész Edina előző, Hugonnai Vilma életéről szóló történetéhez is kellemes pillanatok fűznek,  a Milliomos szamárral megmutatta humorát és érzékenységét. Nevettünk, meghatódunk és (remélem) okultunk is. Kiszámítható volt a történet, de ez azt is jelentette, hogy okkal bízhattunk a boldog végkifejletben. 

img_7000_1.jpg

A legelső pillanatoktól mélységesen átéreztük Robi problémáit, aki csúfolódások és gúnyolódások keresztüzében él. Aztán egy nap, amikor úgy tűnik, hogy minden még annál is rosszabbra fordul, történik egy tankönyvinek nevezhető csoda. Robi híres Tyuktyúb-sztár lesz, ami magányos életébe gazdagságot és népszerűséget hoz. És ebből még lesznek problémák.

img_7003.jpg 

Főszereplőnk sorsa bármennyire is nehéz, a szerző humorával átlendít mindannyiunkat a mélyponton. Az is megoldható, hogy a jelentőségteljes pillanatok, amikor szamárnagyi életbölcsességét nyútja át az olvasónak ne kínosak, hanem fontosnak legyenek. Jó témákkal foglalkoztunk: az internetes népszerűség törékenysége, az érdekeken alapuló barátságok ingatagsága, az önmagunkban való hit.

img_7007.jpg

Aranyos kis  történet azoknak középkezdő olvasóknak, akiknek nincsen problémájuk akár hosszabb szavak összeolvasásával, viszont kedvük szorosan a zoknihajtogatás után kullog. A sok illusztráció, a tipográfiai törések, kiemelések még könnyebbé teszik a dolgukat. Nem emlékszem, hogy ennek a korosztálynak készült volna könyv a közösségi média ilyen típusú buktatóiról, de ez most jól esett. img_7009.jpg

A jó híreknek még nincs vége, megjelent a Varázsberek-sorozat következő két része, ami önálló olvasásra is tökéletes, de nagyobb óvodásokat is szórakoztat. Benji, saját világában egy csetlő-botló fiúcska, aki gyakran gabalyodik kínos helyzetekbe. Ilyenkor, csodák-csodájára mindig felhangzik a mágikus mondat, ami átrepíti Varázsberekbe, ahol csak a Messzi Földek Legyőzhetetlen Bajnokaként ismerik. 

 img_7022.jpg

A harmadik részben egy varázslóversenyen kell megmérettetnie (nincs varázsereje), a másikban pedig egy sárkánybébit kell meggyógyítania (ehhez sem konyít). Persze minden hiányossága ellenére, barátai segítségével végül legyőzi az akadályokat.  

Ugyanolyan helyesek a történetek, ahogy az első két részben. Humoros karakterek, érdekes kalandok, az egész miliő kedves és barátságos. Segít a beleélésben, hogy a gyerekek párhuzamokat vonhatnak Benji és önmaguk között. Hiszen ki ne érezné magát  olykor ügyetlennek, de lefogadom, hogy a házimunka elől is sokan dobbantanának egy párhuzamos mesevilágba. Szóval lehet kötődni Benji gondjaihoz, élvezni a történetek kibontakozását és találékonyságot meríteni.

img_6414.jpg 

A végére hagytam egy szülinapi csemegét. A minap szülinapoztunk, ami mindig nagy öröm, viszont az ünnepelt izgalmát keretek között tartani nem könnyű, míg elérünk A NAPig. 

Ezért egy foglalkoztató könyvvel próbáltam lefoglalni energiái egy részét. Többnyire olyan feladatok szerepelnek benne, amit az ünnepelt egyedül is el tud készíteni. Az eredményt pedig használhatjuk a következő évben, vagy mint nálunk állandó dekorációként. Meghívók, konfettik, ajándékdobozok, díszfüzérek, ültetőkártyák, és LÁMÁK! Színes, cuki,jó minőségű papírból készültek. Színvilága nem egyértelműen csajos, de azért örültem volna, ha picit fiúsabb oldalakat is találunk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://hintafa.blog.hu/api/trackback/id/tr4114984880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása