Játszva minden könnyebb

Hintafa

Hintafa

Drei Magier Spiele: Elvarázsolt labirintus

2015. május 16. - palinta77

Sokféle labirintus játék van forgalomban, én meg már jó hosszú ideje keresgélek, mert P nagyon szereti az efféle feladványokat. Ezzel szemeztem már egy ideje, hezitálásom fő oka pedig az volt, hogy nem olcsó darab. Persze a Drei Magier Spiele játékaira valóban nem jellemző, hogy olcsón hozzá lehet jutni, viszont cserébe kárpótol a játékok maximális kihasználtsága.

Szinte állandóan a játékasztalon vannak. Kipróbáni sajnos nem volt alkalmunk, de nagyon bíztam a játékgyártóban, mert van már tőlük más játékunk is, sőt a titkos listán szerepel egyéb, szintén izgalmas játékuk is. Így aztán amikor használtan, de makulátlan állapotban rátaláltam az Elvarázsolt Labirintusra, gyorsan beugrott a táskámba, és már jöttünk is haza. 

f56a3733.jpg

A játékszabályok egyszerűek, gyorsan megtanulhatók. A zsákba helyezett korongok közül kell kihúzni egyet, majd ehhez a képhez kell a táblán vízszintesen, vagy függőlegesen lépegetve eljutni. Aki célba ér, megkapja a korongot. Nyerni  öt korong összegyűjtésével lehet.

A játékot a labirintus összeállításával kell kezdni: a legalsó műanyag tartóba bele kell tenni a négyzetrácsot, majd a négyzetrácsokba illesztgetni a labirintus fa lapocskáit oly módon, hogy egy kijárata minden négyzetnek legyen. Ha ezzel megvagyunk jöhet a fedőlap, ami teljesen sima, hiszen amiben közlekedünk, az egy láthatatlan labirintus, ezután párszor mindkét irányba körbeforgathatjuk a játékot, hogy még véletlenül se emlékezzünk merre vannak a falak. Nem mintha amúgy olyan könnyű volna. Ha van kedvünk, és még varázsosabbá szeretnénk tenni a játékot, egy kis versikét is mondhatunk hozzá, imígyen: "Pördülj, fordulj labirintus, hulljanak le a falak, hogy megleljük utunkat." Merthogy a játék története szerint varázslóinasok vagyunk, akik öt különféle varázseszközt igyekeznek összegyűjteni.

f56a3731.jpg

 

Ha megvagyunk a szereléssel négy mágneses bábu közül mindenki választ egyet, és elhelyezi a tábla egyik -tetszőleges- sarkába, közvetlenül alá pedig a fémgolyót. Ezután húzunk a zsákból egy kerek korongot, és megpróbálunk eljutni a kihúzott kép, táblán szereplő párjához. Lépni kockadobással lehet, ha esetleg többet dobtunk, mint ahány lépést felhasználnánk, azt már további lépéseinkhez nem menthetjük át.

 

f56a3732.jpg

A bábu mozgatása a fémgolyóval az alján történik, ha eltévesztjük az utat, és falnak ütközünk, a golyó lepottyan, mi pedig visszakerülünk a kiindulási pontra, és újra próbálkozhatunk. Fontos szabály, hogy tilos óvatosan húzni a bábut, hogy megérezzük, kipuhatoljuk, a golyó ellenállásba ütközik-e (tehát fal található egy szakasznál), vagy szabad az átjárás. Azonban ha tévedésből felemeltük a bábut és úgy esik le a golyó a tálcába, akkor nem történik semmi, vissza lehet tenni az előző helyre. Ilyen esetekben segít, ha kereszt irányba mozgatjuk a bábut és így helyezzük a megfelelő kockára. A táblán más esetekben ferdén lépni persze nem szabad.   

 

f56a3730.jpg

 

Nagyon szép, élvezetes játék, valóban nagy odafigyelést igényel. Mi meglehetős izgalomban játsszuk, mert nagyon nem könnyű feltérképezni a falak elhelyezkedését, így újabb korong összegyűjtése több próbákozás eredménye. Öröm volt látni, ahogy P hozzáállása és gondolkodása mennyire megváltozott. Eleinte persze bosszankodott, mert nem tudott nyerni, és amiért olyan küzdelmes volt összeszedni a korongokat, aztán valami megváltozott: az első játékok kudarca után kifejlesztett egy technikát, amivel segített magának is -és nekem is- emlékezni arra, hogy hol voltak a falak. Régebben talán hamarabb feladta volna, de most piszkálta a kudarc, nem akarta feladni, úgyhogy nekiveselkedett újra és újra, míg végül sikerült "megfognia" a játékot. Azért még így sem könnyű összegyűjteni az öt korongot, de nem is a könnyedsége miatt játszuk. Gyerektársaságokkal is kipróbáltuk már, az eredmény: osztatlan siker. 

Külcsíny: tartós, vastag papírból készült darabok

Belcsíny: eddig a legjobb labirintusos játék, amivel találkoztam

Korosztály: 2-4 fő, (nálunk 5+) a doboz szerint 6+

Ár: cca. 9500,- Ft

Ha tetszett a bejegyzés, ne felejtsd el like-olni a Hintafa Facebook oldalát. Akkor bizosan nem maradsz le a további kalandjainkról sem. 

A bejegyzés trackback címe:

https://hintafa.blog.hu/api/trackback/id/tr527463218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása