Játszva minden könnyebb

Hintafa

Hintafa

Ablakdísz I.

2015. október 02. - palinta77

f56a5987.jpg

Az iskolai felszerelés beszerzésekor vettünk egy jóóóó hosszú darab öntapadós fóliát, amivel úgy terveztem majd szépen bekötöm P könyveit. Kiderült, a fóliázás nem nekem való. De ne álljon már egy ilyen jó kis cucc a szekrényben, lett belőle ablakdísz. Eredetileg ehhez a könyvhöz készültek a virágos napfogók.

Első dolgunk kislattyogni a kertbe, hogy kicsit konzerváljuk a nyáron nyíló szépséget, egy napfogó képében. A napfogó alapja öntapadós könyvborító, amihez papírboltokban lehet hozzájutni (mi 300,-Ft/m áron találtunk). A lehetőségek száma határtalan, minden az elérhető virágokon múlik.

Tehát a hozzávalók:

f56a5966.jpg

 

Az elkészítés is hasonlóan egyszerű: 

1. A tányérból kivágunk egy akkora kört, amekkora szimpatikus. Túl nagy ne legyen, hogy a tartása megmaradjon.

2. Ezután a fóliából is kivágunk két kört, melyek legyenek kicsivel nagyobbak, mint a tányérból kivágottak.

 

f56a5968.jpg

 

3. Következik a fólia felragasztása, először a tányér belsejére, majd megfordítjuk a tányért és jöhetnek a virágok. A legtartósabb eredmény természetesen az előre lepréselt virágok nyújtják, de a kertből sebtében letépkedettek is  szépek pár hétig.

f56a5970.jpg

 

f56a5976.jpg

4. Amint elkészültünk a virágok elhelyezésével, leragasztjuk a fólia másik darabjával. Érdemes a két fóliarégeteg a lehető legsimábban egymásra ragasztani lehetőleg gyűrődésektől mentesen, illetve a két réteg közé beszorult levegőt kinyomkodni.

5. Az elkészült művet egy apró lyukon keresztül cérnára fűzzük. 

 Ha tetszett a bejegyzés, ne felejtsd el like-olni a Hintafa Facebook oldalát. Akkor bizosan nem maradsz le a további kalandjainkról sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://hintafa.blog.hu/api/trackback/id/tr337879686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása