Játszva minden könnyebb

Hintafa

Hintafa

Zöld Panna: Virgonc Városi Nyomozók

Kuka Művek 2.

2016. október 16. - palinta77

img_0935.jpg

Szűk egy esztendő telt el az első kötet olvasása óta, de a kukások semmit nem vesztettek a népszerűségükből. A nemrég megjelent második részben a Kuka Művek telepén új izgalmak kerekednek, szorgos barátainknak ezúttal nemcsak az elszállítandó hulladékkal kell megküzdeniük.

A Virgonc Városi Nyomozóknak felcsapó kukásautók járnak utána az Almavirág utcai titokzatos szemétkupacoknak. Az érdekes rejtély felderítése és természetesen megoldása mellett a szerző ügyesen beleszőtte a sztoriba a szemét szétválogatásának ügyét. Mint általában, most is kíváncsian figyeltem, hogy P-re (a kicsit még csak a különféle autók nyűgözik le) hogyan hat a gyakorlatban a történet, egyáltalán sikerül-e felkelteni a figyelmét a szelektív szemétgyűjtés iránt? Szerencsére olyan ügyesen zárul az első történet, hogy a hatás nem maradt el. Az első kötethez hasonlatosan a mesék végén ismét találtunk egy nagyon praktikus kalauzt, ahonnan el tudtuk kezdeni felggöngyölíteni és átgondolni a saját szemetünket.

img_0939.jpg

A második történetben is a nyomozáson és persze a lomtalanítás írott és íratlan szabáyain van a hangsúly, de a kék kutya utáni hajszában azért sok szerepet kap a humor is. Ebben nem kis része van Igor Lazin rajzainak is. Hiszen azt még a kicsi is pontosan érezte, hogy a házak mögül elkerekedett szemmel kikukucskáló gorilla, vagy a villanydróton csimpaszkodó mackó nagyon vicces. 

img_0942.jpg

Bár ebben a kötetben is számtalan fajsúlyos témát járnak körbe a mesék, Zöld Panna és az alkotószerkesztő Eszterág Ildikó együttmüködésében elkészült második rész meséi gördülékenyebbek és tömörebbek lettek az előzőekhez képest. A másik fontos és örömteli újdonság, hogy a könyvhöz immáron elkészült a weboldal is, ahol hamarosan sok színes információ, játékötlet mellett arra is lesz lehetőség, hogy környezetvédelmi oktatóprogramon vegyenek részt az érdeklődők (akár intézményi keretek között is), a nagyon vagány Kuka Művek csapattagok kíséretében. A könyv végén -az első részhez hasonlóan- ismét megtalálhatjuk a "kisokos" részt, ahol hasznos ötleteket és elgondolkodtató kérdéseket találunk.

img_0947.jpg

Fontos és jó kezdeményezés a Kuka Művek, mert számunkra (ránézésre) értéktelen hulladékok ügyét karolja fel, mégsem kezelhetjük félvállról.  Sajnos az is biztos, hogy ha nem változtatunk az ügymeneten, komoly következményekkel kell majd szembenéznünk. Kövessük Sámson Góliát, Valdemár, Vanda, Malvin, Valter és a többiek jó tanácsait, hogy a gyerekeinknek már természetes legyen mindaz, amire nekünk nap, mint nap még emlékeztetnünk kell magunkat. 

 

Ha tetszett a bejegyzés, ne felejtsd el like-olni a Hintafa Facebook oldalát. Akkor bizosan nem maradsz le a további kalandjainkról 

Amennyiben felhasználnád a bejegyzésben szereplő képeket, kérlek előtte mindenképpen vedd fel velem a kapcsolatot! Köszi!

A bejegyzés trackback címe:

https://hintafa.blog.hu/api/trackback/id/tr4511735219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása