Játszva minden könnyebb

Hintafa

Hintafa

Dash és Lily -Kihívások könyve

2015. december 29. - palinta77

f56a8279uj.jpg

Ha már karácsony, olvassak karácsonyi történetet, ami kicsit kikapcsol a saját rohanásomból, sürgető feladataimból. Arra gondoltam, hogy ezt még R is szívesen fogja olvasni, bár ő nem híve a szerelmes regényeknek. 

Karácsony van New Yorkban is. A kamasz Dash elvált szülők gyermeke. Idén sikerül elhitetni mindkét szülőjével, hogy a másikkal van az ünnepek idejére, így végre úgy tölheti a karácsonyt, ahogy szeretné: a lehető legünnepmentesebben, teljes  elvonultságban, leginkább kedvenc könyveivel. A megrögzött anti-karácsony hívő mizantróp, az áradó ünnnepi hangulat elől bemenekül végső menedékébe, a Strand nevű könyvesboltba. Ahogy kedvenc írójának könyveit böngészi észrevesz valami szokatlant: egy piros notesz csücsül a polcon. Természetesen azonnal kézbe veszi és nekilát Lily rejtvényeinek megfejtéséhez. De ha már játék, akkor ne csak ő játsszon, hanem az is, aki kieszelte a noteszt. Kezdetét veszi a karácsonyi kaland, amire egyikük sem számított, de jobbkor nem is jöhetett volna. 

Rendhagyó az ünnep Lily számára is, aki Dash-el ellentétben a karácsony minden apró részletét imádja. A népes család rokonlátogatásait, a sütés-főzést, a karácsonyi dalokat, a nyüzsgést, a pezsgést, a fényeket. Azonban idén a szülei elutaznak pótnászútra Fijire. Míg Lily rendkívül nagylelkűen beleegyezik szülei kiruccanásába, ahogy közeleg az ünnep már szörnyen megbánja, hogy elengedte a szülőket.  De hogy ne legyen olyan rémes a hangulat, a  bátyja és barátja kieszelik a noteszt, nem kisebb céllal, mint hogy Lilynek találjanak egy normális pasit (s így nekik se kelljen csőszködni a hugi mellett).

A kalandok végül annyira jól sikerülnek, hogy Dash és Lily - többek között - címlapra kerülnek, és Youtube sztárok lesznek. 

Dash és Lily elkezdik a noteszon keresztül megosztani egymással legbelsőbb gondolataikat, olyan őszintén, ahogy azelőtt még soha, senkivel. De létezhet-e vonzalom a piros notesz lapjain kívül? A szavaik vonzása életképes marad a hús-vér emberek világában is? Mennyi közös van Dashben, a nehezen barátkozó, zárkózott, ugyanakkor minden porcikájában megbízható jellemes srácban (igen, minden lányos szülő álma), és Lilyben a népes család védelmező ölelésében élő focimágus lányban, akinek a kutyák a legjobb barátai,  emellett ő az iskolai különc, nem csak sajátos divatértelmezése miatt. Vajon kettejüknek a notesz lapjain kívül is lesz mondandójuk egymásnak? Megéri kockáztatni, hogy kilépjenek a szavak takarásából és szerencsét próbáljanak a valóságban is?

A történetben váltakozva követik egymást Dash és Lily gondolatai. Előbbit David Levithan írta, utóbbiét Rachel Cohn álmodta meg. A szerkesztésnek ezen módja nagyon jót tesz a témának és a történetnek is, hiszen van, hogy  ugyanazt a helyzetet mindkettejük nézőpontjából elolvashatjuk, máskor pedig ott folytatja egyik a mesélést, ahol a másik abbahagyta. Bár egy szerelem történetét meséli el, én mégis nagyon jó szívvel adnám (és ha eljön az ideje fogom is) fiúk kezébe is, kedves és szép történet az első szívzörejekről. 

Jó volt olvasni és egy kicsit újra bepillantani a kamaszok titokzatos világába, ami sokszor a felnőttek számára zavaros és érthetetlen, de többnyire csak azért, mert valójában ők sem tudják, hogy mi van velük, a világgal, egymással. 

Első szerelem. Első csók. Karácsony. Szilveszter. New York. Nagyon bírtam.

 

Ha tetszett a bejegyzés, ne felejtsd el like-olni a Hintafa Facebook oldalát. Akkor bizosan nem maradsz le a további kalandjainkról sem.  

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hintafa.blog.hu/api/trackback/id/tr48193150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása