Játszva minden könnyebb

Hintafa

Hintafa

Tojáskarton kakas Húsvétra

Egy hétig csak tojást eszünk!

2015. március 25. - palinta77

Izgatottan várjuk a Húsvétot, P azért mert, lehet menni a fűben kutakodni, én azért, mert idén talán sikerül írókázni, T pedig azért izgul, mert mi izgulunk.

Ezért délutánonként, már az ünnepre gondolva matatunk. Tegnap például a képen látható tojástartó kakaskákat.  Az ötletet tőlük kaptuk. A linken részletes elkészítési útmutató található, sőt még egy videó is.

f56a3762.jpg

Gyors, viszonylag kevés dolog kell hozzá -mondhatni filléres-, és az is könnyen beszerezhető.

1. Fedeles tojástartó doboz (egy dobozból mindössze két tyúk születik)

2. Szemek

3. Sárga és piros filc

4. Olló, ragasztó

5. Opcionálisan madártollak a díszítéshez.

A filc helyettesíthető más, anyaggal pl. színes papír, karton, dekorgumi vagy bármi más, ami kéznél van és a kakasságot elősegíti. Nálunk viszonylag nagy készlet halmozódott fel filcekből, ezekhez a jószágokhoz pedig akár a maradék fecnik is elegek.

Először kivágtuk a tojáskarton egyik sarkából a kakas testét, majd a piros filcből a tarajat, a sárgából pedig egy rombuszt csőrnek. A szemeket mi oldalra ragasztottuk, mert -bár elől talán cukibb-, de nekünk így szimpatikusabb volt oldalt. (És azért is, mert a növényevőknek oldalt van a szemük.)

Madártollunk sajnos nincs -reményeim szerint már az írókával együtt megérkezik-, de ettől még nagyon bírjuk őket. 

A tarajak felragasztásánál nekem meggyűlt a bajom a filccel, mert túl lassan tapadt a kartonra (de talán csak nem voltam elég türelmes), így gyorsan előkaptam a ragasztópisztolyt, amivel aztán azonnal odaragadt. Egyébként P teljesen ügyesen kivágta magának a tojástartót és a kakas alkatrészeit. Még meg is jegyezte, hogy a csőre egy rombusz. És tényleg.  A kékekből egyébként gyögytyúk kakast fogunk faragni, fehér színű tusfilc segítségével.

 


 

Már alig várják, hogy megérkezzenek a tojások, addig pedig vidáman kukorékolnak az asztalon.

Olyan sikerük lett, hogy P egy egész kakasfarmot gondolt ki, ezért most egy hétig tényleg dupla adag császármorzsát eszünk. 

Az ötletért még egyszer köszönet a Redtedart-nak, ahol egy csomó más remek ötlet van, érdemes körbenézni.

 

Ha tetszett a bejegyzés, ne felejtsd el like-olni a Hintafa Facebook oldalát. Akkor bizosan nem maradsz le a további kalandjainkról sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://hintafa.blog.hu/api/trackback/id/tr167303062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása