Játszva minden könnyebb

Hintafa

Hintafa

Advent - a Hintán

2015. december 20. - palinta77

Elkészültek a papírhópelyhek (juhééééjj!). Vannak köztük tavalyiak - az újrahasznosítás fényében - mert a tavalyi hó, nem vén hó! Innen egy csomó gyönyörű mintát letölthettek, itt pedig egy jó kis videó a hajtogatás módjáról további mintákkal). Felkerültek a papírcsíkokból hajtogatott csillagok, az ünnepi lakásdekorációnk állandó elemei. 

Karácsonyig persze még van dolgunk. Először is fel kell még tennem az összes többi díszt. 

Az egyik legkedvesebb Karácsonyi szokásunk, hogy az ünnepi ráhangolódáshoz mesekönyveket is olvasunk. Tavaly Lackfi János Karácsonyi vándorok című történetét meséltem (és imádtuk), idén Miú, Vau és a hatalmas hógolyóval kalandozunk. 

Meg kell sütnöm (négyszer) legújabb kedvencünket a Cicamancsot (recept itt). 

Végül, de nem utolsó sorban régi vágyam fog teljesülni, idén a fő sütemény nem a megszokott zserbó-méteres kalács kombó lesz, hanem kipróbálom a flódnit (méghozzá Fűszeres Eszter receptje alapján). Nem tudom miért, de eddig az összes terhességem alatt flódnira vágytam (talán a mák?). Eddig a megvalósításig még sosem jutottam el, úgyhogy idén, mert úgyis jön a Karácsony (gólya nélkül), gondoltam meglepem magam.

P azt kérte, hogy idén a karácsonyi társasunk a 7 Csoda legyen, sőt igazán Karácsonyi előcsodaként még Á is beleegyezett, hogy hajlandó velünk játszani.  Alig várom, hogy a vendégsereg elvonultával nekiálljunk civilizációt fejleszteni!

Ti hogy készültök? A kérdés nem költői, akinek van kedve ossza meg a szokásaikat, hátha jövőre már a mi szokásaink is lesznek! :)

 

Ha tetszett a bejegyzés, ne felejtsd el like-olni a Hintafa Facebook oldalát. Akkor bizosan nem maradsz le a további kalandjainkról sem. 

A bejegyzés trackback címe:

https://hintafa.blog.hu/api/trackback/id/tr738147784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása