Játszva minden könnyebb

Hintafa

Hintafa

Szivárvány függődísz

2016. július 13. - palinta77

f56a9383uj.jpg

Múlt héten végre láttunk egy gyönyörű szivárványt. T, aki a három évesek rácsodálkozó és mindent megkérdező korszakában van, azonnal feldobta a kérdést, hogy honnan ered a szivárvány (ami a valóságban lehet, inkább így hangzott: "de hogyan leszik?"). Elmeséltem, másnap pedig megcsináltuk.

Nyáron is szeretem azokat az egyszerű ötleteket, amik segítenek, hogy ne csak a képernyőre tapadjanak a fiúk. Feltehezőleg más is így van, és ez is egy hozadéka a világunknak, de mégis zavar. A mai játék (tudom, már megint szivárvány, de nem tudom megunni  azt a csodát amire egy kis víz és a fény képes) egy olyan egyszerű, de nagyszerű ötlet, amit nemcsak elkészíteni könnyű, de látványos eredménnyel is jár. Ezért aztán általában minimum fél tucat készül belőle. P ötlete, és útmutatása alapján -irtó büszke rá- alaposan felturbóztuk. Hiszen ha szivárványt készítünk, szerepeljen rajta minden hozzávaló: napocska, esőcseppek, felhők.  

Hozzávalók:

  • színes papírok /papírcsíkok
  • ceruza, olló, vonalzó, körző
  • tűzőgép
  • tű, cérna
  • gyöngyök
  • vatta, tömővatta
  • ragasztó

 f56a9334uj.jpg

Először lemérjük és kivágjuk a szivárvány papírcsíkjait. A gyors kivitelezés érdekében fűzéshez használt, előre levágott papírcsíkokat használtam (1,5x50 cm-ek). Természetesen ha több időtök van, nyugodtan vágjátok ki a színes papírokból. A méretek opcionálisak, a miénk: 1,5 cm széles és a leghosszabb csík (piros) 40 cm. A sorban ezután következők pedig mind 3 cm-rel kevesebb lesz, mint az előző. Tehát a második (narancssárga) 37 cm, a harmadik (sárga) 34 cm, és így tovább.f56a9336uj.jpg

Amint elkészültek a csíkok, egymásra rakjuk, majd összetűzzük őket. A másik végüket pedig sorban a legrövidebbhez (rózsaszín) igazítjuk. Így alakul ki a szivárvány íve. Ha mind a hét a kezünkben van a tűzőgép segítségével rögzítjük. Elkészült  a szivárványunk, jöhet a díszítés.

A tömővattából kis felhőgombócokat készítünk és felragasztjuk a szivárvány mindkét végére. Ne legyen túl nagy a felhőpamacs, különben lehúzza a papír súlyát. 

Imádtam P ötletét, aki önállósította magát és a saját szivárványához kivágott egy napocskát, hiszen nélküle nem létezne szivárvány sem. Majd annyira kedves volt, hogy az összes többihez is gyártott.

Cserébe és a tű és a cérna segítségével felfűztem a napokat, majd a gyöngyökből esőcseppeket készítettem. Arra érdemes odafigyelni, hogy a cérnát a legalsó ívnél alaposan megcsomózzuk, különben felcsúsznak a vízcseppek. Nincs más hátra, mint örülni a jól végzett munka gyömölcsének. Ablakba, teraszra, hangulatjavítónak bárhova. 

Jó mulatást!

 

Ötlet innen

Ha tetszett a bejegyzés, ne felejtsd el like-olni a Hintafa Facebook oldalát. Akkor bizosan nem maradsz le a további kalandjainkról sem. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hintafa.blog.hu/api/trackback/id/tr138882018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

palinta77 · hintafa.blog.hu 2017.11.20. 09:49:28

@Herman Hennelné Annamária: Köszönöm szépen! Nagyon örülök. Remélem hamarosan összekapom magam és a nagy könyvkupac mögül kijutok, jó lenne már új barkácsolós posztokat feltennem. :))
süti beállítások módosítása