Játszva minden könnyebb

Hintafa

Hintafa

Fémdomborítás

2018. október 09. - palinta77

 

img_2154_1.jpg
Nyarunk legkedvesebb, legtöbbet ismételt (a fagyizás és a lego mellett) tevékenysége a fémdomborítás volt. Mindent tud, amit szeretünk: kevés anyagigénye, gyorsan tanulható és nem kell hozzá különleges tehetség.

img_2150.jpgA gondűző babák idején találtam rá erre a Mexikóban (is) virágzó népművészeti formára. Az ‘hojalata’-t, azaz a szegény ember ezüstje, egy flexibilis, nagyon sokféle stílushoz, korosztályhoz, tehetséghez igazodó, könnyen adaptálható tevékenység, amit már az óvodások is könnyen űzhetnek.

img_2156_1.jpg 

Anyagszükséglete nagyon egyszerű, kivéve talán a lakkfilceket, amik egy költségesebb tételt jelentenek. Cserébe -mivel viszonylag kis területen dolgozunk takarékos, hosszú ideig tartanak. Én Sharpie-t használok, mert szeretem a változatos, élénk színeit. De vannak az UNI-nak és az ICO-nak is hasonló termékei.

img_2159.jpg

A lényeg viszont a látványos eredmény, ami már önmagában garantálja, hogy lesz folytatás. 

Amire szükségetek lesz:

  • ezüst fém (alumínium)lap (lehet eldobható süteményes, vagy grilltálca is) hirtelen itt és itt találtam
  • domborító eszköz (akár egy tompa hurkapálca)
  • filc
  • olló
  • dekorgumi, vagy más alátként szolgáló anyagimg_1416.jpg

A fémlapból vágjátok ki egy akkora darabot, amire dolgozni szeretnétek. A fémlap alá tegyetek egy darab dekorgumit, úgy könnyebb dolgozni. Majd az egyik oldalára vigyétek fel a mintákat. 

Amikor készen van, fordítsátok meg, és jöhet a színek! Arra ügyeljetek, hogy a kidomborodó kontúrokat színezésnél kerüljétek.   Mi többféle szín- és formavilággal próbálkoztunk. Készítettünk a nyarat idéző függődíszt, dínósakat (mert dínók mindenből kellenek) de azt hiszem a legnagyobb sikere ezeknek a nonfiguratív képeknek volt. 

A lehetőségek gyakorlatilag végtelenek, ajándéknak, dekorációnak, faliképnek tökéletesek. 

A bejegyzés trackback címe:

https://hintafa.blog.hu/api/trackback/id/tr7114288543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

patakidora · http://csokiszosz.blog.hu 2018.10.10. 09:38:21

Nagyon tetszik, ki fogom próbálni.
Most az Aliexpressen jó áron (3.500Ft) lehet találni 12db-os Sharpie-t.

palinta77 · hintafa.blog.hu 2018.10.10. 10:09:29

@patakidora: Nagyon örülök! Jó alkotást! Én pedig köszönöm, hogy szóltál meg fogom nézni, ez nagyon jó ár.
süti beállítások módosítása