Játszva minden könnyebb

Hintafa

Hintafa

Planet

2019. július 04. - palinta77

img_6617_1.jpgNem tehetek róla -asszem-, de a tanév végére kicsit mindig túlhajszolt lesz az idegrendszerem. Elég volt a sok hangból, jövés-menésből. Ez volt a személyes indíttatásom, hogy kipróbáljuk a Planet társasjátékot. Kellemesen csendesnek hatott a játékmenet (ennél már csak a Magic Maze hangtalanabb), úgyhogy tettünk egy próbát.

img_6628.jpgÉs még az is van, hogy fáradt, meg kimerült vagyok, úgyhogy amíg fel nem töltődtemm legalább elégséges alvásidővel, addig csak egyszerű szabályú játékokra vagyok hitelesítve. 

 img_6653.jpg

A Planetben tizenkét körön át pakoljuk a bolygónkra a hatszögletű mágneses lapkákat törekedve arra, hogy az asztalon várakozó állatfajoknak a lehető legvonzóbb életteret nyújtsuk.

img_6621.jpg

Terraformálás során a titkos “természetes élőhely” kártyáinkon szereplő területből a bolygónkra legtöbbet összegyűjtve további pontokra tehetünk szert a játék végén. 

A háromszögben szereplő számok határozzák meg, hogy az adott területből (sivatag, jég, víz, hegy) mennyinek kell szerepelni a bolygónkon ahhoz, hogy az érte járó győzelmi pontot megkapjuk img_6632_1.jpg

A harmadik körtől, megjelenik az élet a bolygón, vagyis a játékosok megnézik, hogy az élőhelykártya követelményeinek melyik planéta nyújtja a legkedvezőbb feltételeket. 

A szarvasos kártya azé lesz, akinek a legnagyobb erdő régiója fekszik víz mellett img_6646.jpg

Állatkártyát szerezni pedig azért jó üzlet, mert minden olyan lap, ami megegyezik a “természetes élőhely” kártyánkkal a játék végén 1 pontot ér, viszont minden olyan terület, ami ettől eltérő, azért már kettő jár.

A baloldali játékos a jeges területeket gyűjti, a jobboldali pedig a sivatagokat. A kontinenslapkákat nem muszáj sorban, egymás mellé felrakni.

img_6636-2.jpg

 

 Nagyjából 20-30 percbe kerül megteremteni saját bolygónkat, így a rövid és egyszerű szabályok mellett a játékidőre sem lehet panaszunk. A “természetes élőhely” kártyákat elhagyva szinte már egy gyerekjáték könnyedségű társassal játszhatunk.  img_6650.jpg

 

 

A bolygó formája miatt a körök végén okozott némi nehézséget számolgatás, nem könnyű tekergetés közben nyomon követni a számításba vett/kihagyott területeket. Taktikánknál érdemes figyelni, hogy megtartsuk az egyensúlyt a célkártyák és a megszerezhető állatkártyák között. Néhány játék után kiderült, hogy a természetes élőhelyünk szerinti gyűjtögetést nem érdemes megszállottan követni, hiszen az állatkártyákból is jelentékeny bevételre tehetünk szert. A bolygó méretei miatt könnyen lehetett eldönteni, hogy az elkövetkező állatkártyákhoz megfelelő kontinenslapkákat hová tudjuk a legelőnyösebben elhelyezni. Ez az átláthatóság kezdőket is hamar sikerhez juttat. Ha habkönnyű társast kerestek, amit a gyerekjátékokból lassan kinövő kisebbekkel is játszanátok, akkor ennyi elegendő is lesz a boldogsághoz.

 img_6643.jpg

Egészen kezdőknek, családoknak, vegyes korú és tudású játékosoknak ideális a Planet. Nem kell sokfelé szétszórni a figyelmet és túlzottan sok teendőt sem ad játék. Emiatt az első játékoknál kicsit tétlennek is éreztem magam. Elmélyült játékra vágyók kevésbé fogják megtalálni a számításukat, viszont mindenki más igen. 

 img_6634_1.jpg

Mint tárgy is szórakoztató és látványos az elkészült, színpompás bolygó. Az elemek jó minőségűek, a mágnes olyan jól tart, ahogy ígérték és még pótalkatrészek is vannak a dobozban. 

img_6644.jpg 

Sabrina Miramon illusztrációi üdítően frissek, gyönyörűen színesek. Ezúttal sem csalódtunk a Blue Orange játékában, könnyen tanulható, bár nem nyújtott olyan feszes, izgalmas élményt, mint a Battle Sheep, de a legutóbbi a titkos fegyverünknek köszönhetően kedvet kapott mindjárt 6 éves T számára is megugorható. 

 img_6656.jpg

Terraformáljatok ti is magatoknak egy takaros bolygót. Az Okosjátéknál megtaláljátok. 

 Játékosok száma: 2-4

Életkor: 8+ (nálunk 5+)
Külcsín/Belbecs: barátságos színek és rövid, nyugis játékmenet, elsősorban kezdőknek

Ára: 8.990,- Ft  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hintafa.blog.hu/api/trackback/id/tr214915736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása