Játszva minden könnyebb

Hintafa

Hintafa

Múzsa

2019. december 20. - palinta77

img_8922.jpg

Idén nem készítek terjedelmes bevásárlólistákat, de azt mindenképpen meg szeretném mutatni, hogy milyen játékok kerülnek elő a téli szünetben. Elsőként jöjjön a Múzsa, ami gyönyörű kártyáival belesimul az ünnep fényébe.  

A kezdőcsapat Múzsája kap a másik bandától egy képet és egy ihlet kártyát. Utóbbi határozza meg, hogy milyen típusú utalás tehető a képre. Olyan ínyencségekre gondoljatok, mint egy autómárka, vagy elemmel működő tárgy. Miután a Múzsa megtette az utalást, jön az izgalmas rész.

Az inspirációs kártya alapján a Múzsa azt mondja: 'Shrek'

img_8938.jpg

A kitalálásra váró kártya visszakerül az öt kártya közé, amiket az ellenfél a játék elején kihúzott, de a Múzsa még nem látott. Az immáron hat kártyából álló galériát kiterítik a Múzsa csapata elé, hogy az inspiráló mondat kiválasszák a megfelelő képet. 

Majd a kép bekerül a pakliba, amiből ki kell választani azt az egyet, amire a Múzsa gondolhatott

img_8941_1.jpg

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a tippadónak “vakon”, a többi kártya ismerete nélkül kell megadnia az utalást, ami könnyen félremehet, hiszen nem tudhatja előre a Múzsa, hogy az általa adott meghatározás túl szűk, vagy túl homályos, esetleg elvont. Ráadásul az ihletként adható tippek sem mindig könnyűek, mert -a kedvencem és a legtöbb fejtörést okozó- egy autómárka alapján igen nehéz lehet egy-egy képet kitalálni. Vagy éppenséggel pont, hogy nem. 

Ehhez a kártyához a Múzsa a 'Ford' szót adja segítésül 

img_8927.jpg

Természetesen sokat könnyít a játékos dolgán, ha ismerősökkel játszik, ugyanakkor ismeretlenekkel is egészen varázsos tud lenni, hiszen akkor egészen máshogy kell gondolkodni, tervezni. A győzelmi pontok az ihlet kártyák tetején láthatóak, mértékük a kihívás nehézségétől függ és természetesen akkor kaphatja meg a csapat, ha sikeresen megtalálták a képet. 

img_8928_1.jpg

Azt hiszem a játéknak ebbe a felxibilitásába szerettem bele már  az első körök után. Szinte mindegy, hogy kivel ültem le -kezdőkkel, nagyon fiatalokkal, vagy tapasztalt társasozókkal-, mindenki azonnal ráérzett a játék flow-jára és izgalmára. Külön előnye, hogy nagyobb társaságok is tudják játszani, az ünnepi időszakba pedig szinte bárhova be lehet illeszteni, családos nyugis délutánokba, vagy bulikba. (Megkockáztatom, hogy kissé módosult tudatállapotban még érdekesebb kihívás.)

img_8933.jpg

A szabályokat -mint a Csak egy esetében- elmagyarázni, megérteni pár pillanat műve és jól játszani sem kerül erőfeszítésbe, csak a kaland öröme és az izgalom lendülete marad. 

img_8934_1.jpg

Eleinte az iskolában egy apró, de annál fontosabb módosítással játszottunk, mert az ihlet kártyákon meghatározott szűk mezsgye, ami alapján az utalást kell adnunk bizony nem volt könnyen belakható még egy ügyes negyedikesnek sem. Ezért amíg bele nem jöttek az asszociálásba és egymás gondolataira ráhangolódtak, addig megengedtük a  Múzsának, hogy lássa mind a hat kártyát. Ezzel persze alapjaiban könnyítettük meg a feladatát, de kellett a gyakorlati idő. Néhány kör után viszont már fokozni tudtuk a kihívást és a szabályok szerint folytattuk.

img_8943.jpg

Most csak néhány kártyát mutattam meg, de ugyanazt az elsöprő ámulatot látom mindenki arcán, mint annak idején a Dixitnél. Már csak azért is muszáj kipróbálni a Múzsát, mert jó nézni, a kezünkben tartani, a képek részleteit fürkészni.

Igazi telitalálat ez a játék. Az Okosjátéknál itt találjátok.

Játékosok száma: 2-12
Életkor: 10+ 
Külcsín/Belbecs: Egy csavaros kis partijáték, a könnyű szabályok és az asszociációk kedvelőinek.
Ára: 6.690,- Ft -tól

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hintafa.blog.hu/api/trackback/id/tr315340836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása