Játszva minden könnyebb

Hintafa

Hintafa

Christelle Dabos: Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban

A tükörjáró 2. könyv

2018. december 04. - palinta77

rejtelyes-eltunesek-a-holdvilagban.jpgMegérkezett az elmúlt év egyik legtöbb és legváltozatosabb jelzőkkel illetett könyvének A tél jegyeseinek a folytatása. A Tükörjáró második részében Ophélie-t a Rejtélyes Holdvilágbeli eltűnéseknek kavarják fel.

Kiismerhetetlen főkincstárnok vőlegénye sem könnyíti meg a dolgát. Az udvari intrikák és Thorn, Faruk nagyúr titokzatos könyvének elolvasására kötött szerződése nem éppen ideális  alapja egy házasságnak. Mindezt egy rosszindulatú névtelen levélíró fenyegető levelei teszik még zavarosabbá. Döntenie kell, hogy merre húz a szíve: vissza Animára, vagy kitart a kiismerhetetlen főkincstárnok mellett. Csetlő-botló főszereplőnk a korábbiakhoz hasonlóan komoly tehetséget mutat, hogy bajba keveredjen. A gondok pedig, hogy úgy mondjam házhoz jönnek. De a rejtély, amire rájönnek sokkal bonyolultabb, mint az remélték volna. És egészen biztosan kitart az elkövetkező kötetekig.

img_4107ab.jpg

Sokan és sokat lelkendeztek már a sorozatról, így én most pontokba szedem és röviden elmesélem, hogy miért NE akarjatok kimaradni az élményből.

  1. Olyan ritka alkalom, hogy egy tizennégy éves szemében is lehetünk jófejek, ragadjunk meg minden esélyt: Tükörjárókat nekik!! 
  2. A főszereplő még mindig szomszédlányosan átlagos külsejű. Igazi introvertált antihősnő, akivel bármelyik  kamasz azonosulni tud. 
  3. Sőt, ha netán párszor már elmúltál tizennégy, Te is imádni fogod Dabos könyvét. Mi lehet menőbb annál, mint egy távolságtartó kamaszlányoddal közös olvasás/könyves rajongás?
  4. Közelednek az ünnepek, ki az, aki ne vágyna egy fantasztikus fantáziautazásra?! Gyönyörűen kidolgozott, csavaros, izgalmas a sorozat második része. Immár ismerjük a Sark földrajzával és bizonyos mértékig a kapcsolati hálót is. A folytatásban sokkal több időt szentelhetünk titkoknak, kalandoknak és hősnőnk érzelmeinek, furcsán alakuló szerelmének.
  5. Hány kedvenc hősünk volt már, aki állandó jelzők helyett emblematikus tárgyakat hurcol magával? Ophélie-vel is előfordul, hogy cipő nélkül flangál a hóban, a sálját viszont sosem hagyja otthon. 
  6. És a jelzők. Ahogy olvasgattam mások hozzám hasonlóan elragadtatott véleményét a Tükörjáróról, nem lehetett nem észrevenni azt a sokféle minőséget, amit a lelkes olvasókban felébresztett (mélységesen megértem a reakciókat). Mindez biztos jele, hogy elsöprő és magával ragadó élményt, ahogy a fantáziánkat levette a lábáról Dabos. (Molnár Zsófia fordítása pedig ehhez a színvonalhoz igazodik.) A sorozat legújabb részében ugyanerre a jelzőviharra számíthatunk

6+1 (a kedvencem)

Ophélie igazi mai hősnő, akire bármelyik szülő büszke lenne. A törékeny, jelentéktelen, ügyetlen lány fényesen rácáfol környezete minden elképzelésre. Kitartó, erős és makacs és elszánt.

  

img_4100ab.jpg 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hintafa.blog.hu/api/trackback/id/tr4614393538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása