Játszva minden könnyebb

Hintafa

Hintafa

The Mind -Te már ráéreztél?

2019. április 24. - palinta77

img_5885.jpg

Ennyire megosztó játék, mint a mai bejegyzés főszereplője nemcsak a blogon nem szerepelt, de még a birtokunkban sem volt. Vajon ti réreznétek a The Mind-ra?

img_5913.jpg

A helyzet az, hogy már arról sem vagyok meggyőződve, hogy társasjátéknak nevezhető-e, hiszen a mechanikájaként jobb esetben a gondolatolvasást (???) tudnám megjelölni. Ez pedig többeknek feltűnt és van, aki értetlenül áll a jelenség és persze a Spiel des Jahres jelölés előtt. Megint mások viszont lelkesen rajonganak, imádják és üdítőnek tartják. Én valahol a két csoport között tanyázom. Kedvelem az újszerű és vicces feladatot és nagyon szívesen játszom bemelegítésként, a nap végén levezetésként vagy kezdőkkel. Bár utóbbiaknak erősen hangsúlyozom, hogy igazán csak némi gyakorlás után derül ki, miért is olyan szórakoztató. Nem a legkedvesebb kedvencem, de kétségtelenül színfolt a The Mind.

img_5928.jpg

Igyekszem a lehető legvilágosabban leírni, hogy miről is van szó, de ne lepődjetek meg (nagyon) akkor sem, ha azt kérdeznétek -akár fennhangon is-, hogy “eeennyi?”. Igen. Ennyi. És mégis működik. 

A húzópaklitól jobbra a meghódításra váró szint és a játékosok rendelkezésére álló segítségek: dobócsillag és az életkártyák

img_5916.jpg

Tehát. A játékosok feladata az, hogy a számsorrendet megtartva megszabaduljanak a kezükben lévő kártyáktól anélkül, hogy bármi módon arról kommunikálnának, hogy a pakli 1-100-ig terjedő kártyáiból hányast tartják a kezükben. A szintek növekedésével gyarapodnak (az 1. szinten még csak egy, a 2.-on már kettő stb.) a kezünkben lévő kártyák, így az utolsó, 12. körben már elég komoly kihívás teljesítése előtt áll a csapat.

img_5919.jpg

Merthogy az ügyintézés teljes csendben és valós időben zajlik. Tehát nem kell egymásra várnunk, ha valaki úgy ítéli meg, hogy a kezében tartott kártyája alacsonyabb a többiekénél, csapja ki számmal felfelé az asztalra. Mindezt a többi játékos hallgatásából, agyhullámaiból (esetleg kávézaccból) vagyunk kénytelenek megállapítani. 

A 2. szinten játékosonként két kártyát kell lerakni helyes sorrendben

img_5921.jpg

A jó hír az, hogy ha siker esetén a 2. szinttől kezdve már jutalmat is kaphatunk dobócsillagok és extra életek tekintetében. Kudarc esetén természetesen vesztünk egy életet. A játék akkor ér véget, ha eljutottunk az utolsó szintre, vagy elfogytak az életeink.

Nincsen kezdőjátékos, mindenki a saját megérzését követve pakolja le a kártyáit

img_5926.jpg

És tényleg ennyi a feladat, ami az esetek 90%-ban fényesen működik. Nem tudom pontosan tetten érni, hogy mi ennyire szórakoztató benne, de a suliban a 3. osztályosok már Mind-csapatokat alakítottak és teljesen a varázslat hatása alatt állnak. Erre a titokzatos, kissé misztikus hangulatra a kártyák számai mögül sejtelmesen áradó fény és úgy általában a játék látványvilága is rájátszik. (A nyulak eredetére viszont a mai napig nem jöttem rá. Talán kellően empatikus lények?)

Próbáld ki, mennyire tudtok ráhangolódni egymásra! Az Okosjátéknál innen tudod megrendelni.

Játékosok száma: 2-4
Életkor: 8+ 
Külcsín/Belbecs: bizsergető újdonság

Ára: 2.990,- Ft 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hintafa.blog.hu/api/trackback/id/tr5614751083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása