Játszva minden könnyebb

Hintafa

Az utolsó bejegyzés

2020. január 07. - palinta77

 

 

Köszönjük Ibolya!
Neked mondunk most köszönetet, aki mindig a családért, gyermekeiért fáradoztál. Aki mindig tett-vett, sütött-főzött, díszített, mesét olvasott.
Képes voltál egy kopott kartondobozból is menő autókat, mozdonyokat varázsolni. Egy személyben voltár cukrász, ügyintéző, rendfenntartó, sofőr, drukker és szuperhős, aki elijeszti a szörnyeket az ágy alól.
Angyal voltál, akinek varázspuszija gyógyítja a bibiket.
Egy váratlan pillanat örökre magával ragadott téged, de emlékezni fogunk rád. Eszünkbe jutsz, ha kezünkbe veszünk egy szép új könyvet (mindig szeretted a könyvszagot), vagy leülünk egy társas partira.
Kivételes voltál.
Boldogságot teremtettél.
Sok családba vittél felhőtlen nevetést, játékot, vidám perceket.
Köszönjük Ibolya!
Pásztor Zsuzsa

Tittel Kinga: A Várnegyed titkai

img_8279_1.jpg Bizonyára nem az utolsó napos hétvége van mögöttünk, de  ősszel inkább biztosra megyek, ezért vasárnap felkerekedtünk, hogy Tittel Kinga új könyvével felfedezzük A Várnegyed titkait. Nem gondoltam volna, hogy lesz nekünk jobb a Mesélő Budapest után. Lett.

Tovább

David Grossman: Zsiráf, és irány az ágy!

img_8225.jpg

Apukák, jön a torokfájós, hangvesztős időszak, amikor az anyukák kidőlnek. Itt az ideje, hogy szolgálatba helyezzétek magatokat az esti mesék idejére is! Ma egy olyan könyvújdonságot ajánlok, ami -természetesen nem kizárólag-, de apukáknak, nagypapáknak- egyformán jól áll. David Grossman: Zsiráf, és irány az ágy!

Tovább

Concept kids -Állatok

img_7894.jpgIsmerősek az anyu/apu szettjeiben pipiskedő gyerekek? A jelenség alól a társasjátékok sem kivételek. Elvégre ha a felnőttek szeretnek vonatutat építeni, vagy piktogramok alapján kitalálni szavakat, akkor erős a kényszer, hogy megszülessen ezeknek a gyerekváltozata is. Ez ügyben legutóbb a Concept kistestvére, a Concept kids-Állatok bizonyított.

Tovább

Történelem karnyújtásnyira: Caesar bandája és 25 szelfi az Árpád-korból

img_7845.jpg

Még 284 nap, mire újra vakáció lesz. Egyetlen reménysugár P számára, hogy idén lesz történelem óra. Ezt a felfokozott vonzódást a is a könyveknek köszönhetjük. Amit A világ legszebb mondái elkezdett, azt folytatta az ismerkedés Zeusz bandájával, most pedig mindezt felfrissítette Frank Schwieger: Caesar és bandája. A csapat rómait szorosan követte a 25 Árpád-kori szelfi, ami végképp bebizonyította, hogy a töri vicces ÉS érdekes. 

Ezzel a két könyvsorozattal kívánok nagyon lelkes és kalandokban bővelkedő tanévet mindenkinek!

Tovább